Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

voor en nadelen van lithium?

Ik heb de diagnose borderline persoonlijkheids stoornis en bipolaire stoornis gekregen en gebruik sinds gisteren lithium.
Je hoort zoveel verhalen over lithium. Graag zou ik willen weten wat de voor en nadelen zijn tov een ander middel voor deze diagnose.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Lithium heeft, zoals de meeste medicijnen bijwerkingen. Wanneer het op de juiste wijze gebruikt wordt, hebben de meeste mensen daar weinig of geen last van. Meestal zijn de bijwerkingen onschuldig en voorbijgaand van aard. In het begin moet men aan lithium wennen. Klachten die kunnen optreden door lithiumgebruik zijn: Misselijkheid, buikkramp, diarree Trillen van de handen (tremor) Droge mond, dorst, veel drinken, veel plassen Effect op de speekselklieren. Zoals meerdere psychofarmaca heeft lithium een remmend effect op de speekselvorming. Hierdoor kunt u een droge mond en dorst krijgen.

Bronnen:
http://www.orbisconcern.nl/1505/24031/1556...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100