Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Heeft iemand tips om deze impulsen te beheren?

-Als ik kwaad word of gestrest raak, sla ik mezelf herhaaldelijk op mijn hoofd. Dit gaat automatisch en daarna voel ik me opgelucht.

-Als ik een boek lees moet ik van alle zinnen die ik 'geschikt' vind alle letters en leestekens tellen. Vervolgens ga ik met het getal dat hieruit komt sommetjes maken. Dit stoort mij erg tijdens het lezen.

-Wanneer ik mij in een ruimte begeef met een open deur, voel ik een 'leegte' in mijn hoofd. Ik wil altijd alle deuren dicht hebben.

-Gedurende de dag zeg ik bijna constant een getallenreeks bestaande uit vier cijfers in mezelf op die ik 'mooi' vind.

Ik erger me heel erg aan deze tics, vooral aan de tweede en de vierde. Heeft iemand tips voor mij om ze te leren beheersen? Ik wil namelijk graag van ze af zijn.

Bedankt voor het lezen!

Toegevoegd na 6 dagen:
Iedereen bedankt voor de reacties! Ik denk niet dat ik hiermee naar de huisarts ga, dan voel ik me zo'n zeur.

Weet jij het antwoord?

/2500

Probeer jezelf elke keer als je het doet te corrigeren. Zo ben je je er meer van bewusst en zal het waarschijnlijk wel weg gaan. Succes!

Dit doe jij niet zomaar, hier zit iets achter en ik denk dat je eerst daarmee aan de slag moet voordat je van de 'dwang' af kunt komen. ik denk dat je het beste naar de huisarts kan gaan en samen kijk je wat voor jou het beste is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100