Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Werkt 5-htp echt als anti-depressiva?

5-htp wordt op verschillende sites aangeboden als natuurlijk antidepressivum. Maar werkt dit ook echt en heeft het ook effect na wat langer gebruik?

Weet jij het antwoord?

/2500

Googlen heb je vast al gedaan, dus dan weet je dat je er mee op moet passen in combinatie met sommige medicijnen, zeker met antidepressiva. Daaruit kan je meteen opmaken dat het iets doet, dat klopt, het is een stofje dat een rol speelt bij de aanmaak van serotonine. Extra inname maakt de aanmaak van serotonine makkelijker, echter raakt je lichaam daar aan gewend, dus ermee stoppen is vergelijkbaar met stoppen met een antidepressiva. (het effect is wel een stuk minder, zowel de werken als ermee stoppen) 5-htp slikken vind ik trouwens niet natuurlijk. Het komt in voedsel niet of nauwelijks voor. Lees je dus goed in of ga naar een (natuur)arts. ps. doe mij maar magnesium.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Tryptofaan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100