Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kom je van een eetverslaving af waarbij je drang voelt zoek te gaan naar eten in huis en naar de super gaat om persé iets ongezonds te kopen?

Ik heb een verslaving, namelijk eet graag chips en drink graag frisdrank, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in 40kg aan overgewicht (van 75 naar 120-eneenbeetje). Ik bedacht laatst, dat als ik het weglaat die chips en frisdrank, ik heel gezond eet en leef: eet netjes 2 bruine boterhammen smorgens, met sap of melk, smiddags hetzelfde en savonds gewoon één bordje met gekookte groente, aardappels en 3 keer per week heb ik vlees erbij. en tussendoor heb ik één snack, drie keer per dag, en drink ook veel, zoals sap, water, drink graag thee en ijsthee, koffie hou ik niet van. Ik wandel graag, fiets veel. In huis ben ik ook altijd erg actief bezig, dus stilzitten doe ik zeker niet.

Als ik chips en frisdrank heb, is het vaak 1 zak chips en 1 fles frisdrank, per dag, wat dan ook nog helemaal leeg gaat, gewoon omdat ik het lekker vindt, een echte reden heb ik niet (vroeger omdat ik me rot voelde, nu vooral om wat te eten te hebben)

Nu ben ik er al ff mee bezig, maar het resulteert in onnodig zoeken naar eten in huis. Wat ik expres niet heb, maar toch ga ik zoeken. Ik heb ook de neiging om naar de supermarkt te wandelen, om iets nuttigs te kopen maar óók om die chips en frisdrank te kopen. Het lukt mij al redelijk, maar ik voel die drang nog steeds om iets te moeten kopen, zodat ik het heb en het op kan eten.

Ik wil van die drang af, maar hoe kan ik dat het beste doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zorg voor gezonde alternatieven voor als je die trek krijgt. Een bakje rauwkost is dan lekker, ga er bij zitten en eet het heel rustig op, dan hen je lekker wat te knabbelen en het geeft je een vol gevoel. Die onbedwingbare trek kan goed komen van een schommelende suikerspiegel, of gewoon een te lage suikerspiegel,.daar krijg je trek van.

Eet voor je naar de supermarkt gaat, je vol met een goede gezonde maaltijd. Als je echt vol zit zal je merken dat je veel minder zin hebt om nog iets ongezonds te kopen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100