Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kun je iemand het best helpen om van een alcoholverslaving af te komen?

Met name mensen die hun problemen "wegdrinken" en mensen die het drinken als normaal beschouwen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een alcohol verslaafd iemand kan alleen zich zelf helpen, deze persoon zal er eerst volledig achter moeten staan dat hij/zij wil stoppen, doet deze persoon dat niet dan kun jij met alle goedheid van de wereld wel willen maar vergeet het dan maar. Je kunt er alleen maar zijn voor die persoon en deze persoon laten merken dat je er voor hem/haar bent en adviseren om professionele hulp te zoeken om van de alcool verslaving af te komen. Er zijn tegenwoordig hele goede programma's in de professionele hulpverlening om van een alcohol verslaving af te komen, echter alles valt of staat met de wil van de alcohol verslaafde, wil diegene niet dan valt er ook niks te doen.

Deze personen kun jij niet helpen, ze hebben professionele begeleiding nodig.

Op het moment dat je het gevoel krijgt dat iemand hulp zoekt om van zijn alcoholverslaving af te komen: de AA (zie link) Op de site is ook info te vinden voor bijvoorbeeld partners van Alcoholisten.

Bronnen:
http://www.aa-nederland.nl/

Je kan zelf een stelling innemen dat je iemand niet onder invloed van drank in je omgeving wilt hebben, niet accepteren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100