Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

een vraag over venlafaxine. is venlafaxine hci 75mg online verkrijgbaar of alleenvia recept ,apotheek?

Weet jij het antwoord?

/2500

Venlafaxine is alleen op recept verkrijgbaar bij de apotheek

Bronnen:
www.apotheek.nl

Koop dat nooit op internet. Het kan nep zijn of zelf schadelijk. Dus op voorschrift bij de apotheek.

Ja, het is wel online verkrijgbaar, echter zijn dit soort producten online levensgevaarlijk daar het in 95% + van alle gevallen neppers zijn. Dus nooit online dit soort dingen kopen, je speelt dan echt met je leven. Ga naar je huisarts en bespreek het met hem/haar.

Als je Venlafaxine slikt, dan doe je dat omdat je huisarts het jou voorgeschreven heeft. Die huisarts houdt ook voor jou in de gaten hoe je op het middel reageert, of je bijwerkingen hebt en of het goed voor je is of dat hij je een ander middel voor moet schrijven. Daarom is het ook alleen maar verkrijgbaar op recept van je huisarts. Als je het al zou kunnen bestellen via internet, dan heeft dan geen enkele zin omdat je dan niet meer onder controle staat. Met anti-depressiva moet je voorzichtig omgaan en dus niet zelf gaan lopen slikken zonder dat je dokter het weet.

Via internet zijn veel soorten medicijnen te koop, ook SSRI's, zoals venlafaxine (Efexor). Officieel is dit medicijn alleen op recept verkrijgbaar via huisarts of medisch specialist. Ik ben van mening dat een huisarts onvoldoende begeleiding kan bieden bij het gebruik van dergelijke medicijnen. Ze moeten langdurig gebruikt worden, hebben veel bijwerkingen en verbeteren vaak niet eens de depressie waarvoor ze bedoeld zijn. Je kunt er zelfs suïcidaal van worden. Dat alles moet secuur in de gaten gehouden worden door een medicus die er verstand van heeft.

Je moet en mag venlafaxine nooit op eigen houtje aanschaffen en gebruiken. Zelfs de huisarts mag eht niet zomaar verstrekken. Het recept word oorspronkelijk altijd door een psychiater uitgegeven. Deze moet dan ook het verloop van het gebruik in de gaten houden. Reageer je er eenmaal goed op dan kan de huisarts het vervolgrecept geven. Echter zul je het middel bij elke normale apotheek niet zonder recept krijgen. Verder geeft het het middel in capsulevorm (vertraagde afgifte) en in gewone pilvorm. Hier in nederland word alleen nog de capsulevorm verstrekt en vergoed. Mijn vrouw slikt ook venlafaxine. Omdat zij zich beter voelt met de tabletvorm moet ik die bij de duitse apotheek halen. Echter ook alleen met recept. Elke apotheek die je zulke tabletten geeft zonder recept zou ik niet vertrouwen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100