Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan het dat mensen vaak vaste zitplaatsen hebben, bijvoorbeeld aan de eettafel of in de auto?

waardoor komt dit? En hebben alle/veel mensen hier last van?

Weet jij het antwoord?

/2500

mensen zijn gewoonte dieren als ze eenmaal aan een plek gewend zijn vinden ze die vaak prettig. je ziet zelfs mensen die elke dag met de trein reizen die ook altijd in de zelfde coupe gaan zitten met ook allerlei andere mensen die dat ook doen, komt er dan opeens iemand anders bijzitten (die geen idee heeft dat hij iemands plek inpikt) wordt die persoon bijna de coupe uitgekeken.

Omdat de mensen gewoontedieren zijn. na 1 keer is de rangorde bepaald

In het dagelijkse bestaan wordt iedereen dagelijks geconfronteerd met tientallen onzekerheden. Alles wat nieuw is brengt in principe onzekerheden met zich mee. Maar als men eenmaal een nieuwe activiteit heeft doorlopen kent men daarvan de klappen van de zweep. Een mens kiest onbewust voor veiligheid en gaat op dezelfde plek zitten. Hetzelfde wat gebeurt in de wachtkamer van de huisarts. Daar kiest hij ook voor veiligheid. Als de wachtkamer leeg is, gaat iedereen op die plek zitten van waaruit hij gelijktijdig deur en raam in de gaten kan houden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100