Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

hoe kun je dwangmatig met school bezig zijn & leren stoppen?

Ik zit in mijn examenjaar en ben dag en nacht met school bezig. Soms word ik boos als ik een 9.6 heb en dan voel ik me helemaal depressief. Ik kan nooit tevreden zijn en leraren verklaren mij voor gek dat ik het hele hoofdstuk letterlijk uit mijn hoofd leer.

Toegevoegd na 7 minuten:
De jaren hiervoor was ik altijd een zeer ongemotiveerde leerling en ben ook een x blijven zitten, deed niks, altijd onvoldoendes, spijbelen, etc. Nu is het 180 graden omgedraaid

Weet jij het antwoord?

/2500

Maak een planning en hou je hier strikt aan. Je geeft aan dat je goed kan leren. Schat vooraf de tijd in die je nodig hebt. Probeer er regelmaat in te vinden. Regelmaat is met dit soort "problemen" heel goed!

Probeer 8en te halen en daarna. 7ens doe rustiger aan, verzin hobby's, breng meer tijd door met je vrienden Werkt bij mij ook

Ik zou zo doorgaan! Je haalt toch alleen maar hoge cijfers en je weet dan zeker dat je een grote kans heb om te slagen en verder naar de universiteit, HBO of MBO kan gaan. Alleen hoor je niet depressief te worden van te hoge cijfers. Je weet dat je blij hoort te zijn met een 9.6 en dat dat goed genoeg is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100