Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe moet ik omgaan met mijn neerslachtigheid?

Ik ben bijna 16 en ik heb sinds mijn 13e ongeveer al last van neerslachtige periodes, altijd om verschillende redenen. Nu heb ik het weer, maan deze keer is het wel heel erg. Het is alsof ik extreem pessimistisch ben. Ik vind niks meer leuk en ik kan nergens meer van genieten, bijv. ik ben maandag jarig en daar heb ik helemaal geen zin in, en kerst vind ik nou ook niet geweldig. Ik vind het heel vreemd dat mensen die bijvoorbeeld ik de gevangenis zitten of kanker hebben nog helemaal positief in het leven staan. Van elke indruk die ik krijg, krijg ik een soort van negatieve golf over me heen(ik kan het moeilijk uitleggen). Ik snap niet waarom mensen zich druk maken over relaties en zo, ik vind het leven daar niet belangrijk genoeg voor. Ik ben ook vaak bang dat ik een hartaanval of zo krijg, en dan krijg ik pijn in mijn borst. Afgelopen zomer had ik ook last van hartkloppingen. Ik wil gewoon weer genieten van dingen, maar ik ben zo bang dat het nooit meer over gaat of dat het steeds weer terug komt. Ik ga ook al naar een psychologe, maar die kan verder ook niet zo veel voor me doen, ik moet het vooral zelf doen. Is er iemand die dit herkent en weet hoe ik het moet aanpakken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nog iemand net als mij, ga eens bedenken waar je echt waarde aangeef in je leven. Dit is misschien wel een beetje hard maar je ben pas 16 en ik denk niet dat je een serieuze relatie heb gehad, misschien als je iemand vind die echt van jou houd dat je er dan anders tegen aankijk. In huidige leven van tegenwoordig ga het nergens over, ik heb hetzelfde als jou en geef totaal nergens om en bijna niks interesseert me. Tegenwoordig draai als om materialistische dingen macht en geld ( allemaal troep waar de mensheid niks aan heeft) Persoonlijk help het mij om mensen te helpen ( zoals op deze site, vrijwilligerswerk, vrienden en familie helpen). Onthou, eerlijk waar onthou dit.... Je leef maar 1x dus wat wil je zelf??? Een leven vol negativiteit, ellende en angsten?? Of ga je keihard aan jezelf werken en jezelf en anderen gelukkig maken??? Ik hoop dat je mijn boodschap een beetje begrijp, ik herken mezelf erin dus ik hoop dat je snap wat ik bedoel. Sterkte, mocht je er nog niet uitkomen stuur me maar een bericht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100