Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe noem je het als iemand altijd wil winnen van anderen of anderen wil verslaan ,is hier een specifieke term voor ?

Niet alleen gelijkwaardige mensen maar hoger geplaatste functionarissen of instanties als er bezwaar of beroep is ingesteld.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In aansluiting op wat Veera zegt over basismotivatie, dit gedrag is door Ingeborg Bosch - zie bron - mooi beschreven als Valse Macht. Het mechanisme: ik voel me niet goed (vanuit de opvoeding), maar als een ander zich nog slechter voelt dan ik voel ik me beter. Door te "bewijzen" dat ik beter ben dan de ander voel ik me goed. Dat gaat onbewust, en het is nooit genoeg want het werkt niet echt, dus gaat men steeds maar door met het bet(er te) weten... Een totaal andere motivatie dus dan iemand die ergens gewoon goed in is en dat graag laat zien, maar niet een ander nodig heeft om zich OK te voelen.

Bronnen:
http://www.pastrealityintegration.com/nl/i...

Dan ben je een streber(tje)

Doordouwer, carrièrejager, baantjesjager, go-getter,strever,eerzuchtig mens,arrivist, ellenbogenwerker.

Wedijverend, competitief, strijdlustig.

je kan ze 'niet wijs' noemen en de personen kunnen zichzelf 'the almighty' noemen. in feite is dit het opzoeken van conflicten (al dan niet bewust) en het kan verschillende oorzaken hebben Toegevoegd na 3 minuten: grootheidswaanzin of 'ex' zou je het ook kunnen noemen overigens. in ieder geval is het iemand die helemaal reëel is en/of moeilijk gezag kan accepteren/niet empathisch is. (ik vindt...... dús dat is ook gewoon zo, wat een ander mag zeggen. deze snappen het niet en hebben dan ook geen gelijk)

Gek genoeg is de hele maatschappij er op gegrondvest!! Laten we ze maar, ambitieuze, gedreven personen noemen. Al onze binnen en buiten sporten zijn er op gebaseerd!! Binnen alle bedrijven kom je dit soort mensen tegen, het zijn vaak juist de leidinggevende, de innovatieve personen. En kijken we naar de politiek, dan zien we uitsluitend van dit soort mensen, ambitieuze gedreven personen.

Ik dacht ook in eerste instantie aan strever. Er is een verschil vind ik of de basismotivatie van de persoon is om zichzelf in de goedezin te verdedigen, voor zijn recht op te komen of dat de persoon, los van zijn eigen aandeel in het resultaat gewoon instanties, mensen of situaties voortdurende aanpakt uit negativiteit, terwijl hij dat voor zichzelf niet nodig heeft.

winnaarsmentaliteit

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100