Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

helpt muziek/radio luisteren bij het leren?

^^^

Toegevoegd na 16 minuten:
Allemaal bedankt!!! :p

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij de ene wel, bij de ander niet. Het ligt aan je concentratie. Als je bijvoorbeeld goed kan concentreren en je moet Engels leren, dan kan een Engelse radio of programma nog wel een helpen.

Nee, ik ben op het moment ook aan het leren en het lijd alleen maar af. Absolute stilte is het best :)

Ja je kan je kennis van dat wat je leert koppelen aan de muziek die je hoort Ik weet niet of je het kent maar er is een spel waar je kan bouwen dat heet Minecraft Ik luisterde altijd 1 liedje waar ik aan verslaafd was toen ik een paar maanden geleden MC speelde, nu als ik dat liedje hoor kan ik alles bouwen wat ik toen bouwde toen ik dat liedje hoorde Zie het spel als een vak, bv geschiedenis, en houd tijdens de toets dat ene liedje in je hoofd, dan legt je brein een connectie tussen dat liedje en die kennis en dan weet je het antwoord ;) Het werkt voor mij, try it!

Nee, ik kan zelfs zonder muziek niet leren... maar je kunt het proberen. Sommige mensen vinden dat wel fijn.

Per persoon verschillend. Mijn zus zong haar ' duitse rijtjes' tot ongenoegen van de rest van het gezin. ;)

Je kunt goed leren als je muziek opzet waarin geen verstaanbare teksten zitten. Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat klassieke muziek van Mozart een positief effect heeft. Als je er niet van houdt, dan helpt het ook niet. Beetje zachte achtergrondmuziek van een rustig tempo is relax.

Muziek kan zeker helpen ontspannen en dus beter leren, radio waarschijnlijk minder als er bijvoorbeeld veel gepraat word. Dan is het lastig lezen.

Nee. tenminste ik heb dat als ik muziek aandoe dat ik dan afgeleid word door de muziek & ik bij bekende muziek wil meezingen en daar ga ik ook niet beter van concentreren. x

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100