Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kun je doormiddel van je ademhaling je emoties regelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Regelen niet, maar soms wel onder controle houden. Je kunt als je heel boos, of heel emotioneel bent door een goede buikademhaling wel rustig blijven, tot op zekere hoogte dan in ieder geval.

Ja. Als je bijvoorbeeld enorm boos bent, en je bent in staat de buikademhaling te doen en je daar goed op te concentreren, dan wordt je rustiger.De boosheid zalniet als sneeuw voor de zon verdwijnen, maar de heftigheid neemt er zeker door af.

Ik zou het niet zozeer regelen willen noemen zoals eerder genoemd. Noem het onderdrukken. Emoties kan je niet onder controle houden en zou je ook niet moeten willen. Heb dit in mijn studie gehad en even gezocht op internet, maar weet de naam van de theorie hierachter niet meer. Waarschijnlijk komt iemand anders hier zo mee.

Nee dat kan niet. Dat zou mooi zijn. Dan zouden we allemaal een techniek leren waardoor niemand meer extreme gevoelens zouden hoeven hebben. En dus niemand meer erg verdrietig, niemand meer erg boos, veel minder misdaden. Veel minder verkeersongelukken. Wel kun je door middel van je ademhaling, door je daarop te concentreren, je emoties enigszins in bedwang houden. Maar dat kan ook door concentratie-oefeningen op andere dingen.

je kunt door ademshaling technieken aan te leren , wel je emoties reguleren . De heftigheid er van afhalen en je bewust /wordenvan je emotie .

bedoel je met je huid ademen? gewoon veel bewegen

ik heb op yoga wel geleerd hoe je door middel van je ademhaling rustiger kunt worden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100