Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Geeft de opmerking "als jij maar gelukkig bent" onverschilligheid van de zender aan ten opzichte van onrecht waar je je druk over maakt?

Ik worstel hier wel eens mee. Er zijn zoveel mensen gelukkig over andermans rug en er zijn zoveel mensen zeer ongelukkig in deze wereld. Dat blijft, ook al ben ik gelukkig op dit moment, altijd achterin mijn hoofd hangen....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat een mooie vraag! Toen ik hem las kwam bij mij ook meteen "overschillig" naar boven, of "je er van afmaken" toen ik er langer over nadacht vond ik dat eigenlijk raar. Iemand die jouw geluk blijkbaar belangrijk vindt, dat is toch eigenlijk fijn? Maar zo klinkt het niet, het klinkt of je niet moet/mag zeuren of lastig zijn, zolang je zelf maar gelukkig bent. Het kan onverschilligheid zijn, OF kop in het zand steken Men wil gewoon niet geconfronteerd worden met leed waar "toch niets aan is te doen" (dat is dan het beeld dat iemand heeft)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100