Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is een manier om van mijn angst af te komen?

Ik heb last van trypophobia (in het Engels dan). Dit is een angst voor veel kleine gaatjes bij elkaar in een asymmetrisch patroon. Het plaatje hieronder geeft een voorbeeld. Is er een manier om van mijn angst af te komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Net zoals met alle fobieen, schijnt confrontatietherapie het beste te werken : heel, heel vaak het onderwerp van je angst onder ogen komen en merken dat er niks ernstigs gebeurt, zodat op den duur de angst afneemt.

Bronnen:
http://trypophobia.net/treatment/trypophobia-cur
http://www.youtube.com/watch?v=G7NhcyT-NnE...

Ga praten met een psycholoog, misschien kan die je helpen

Zelf heb ik een vergelijkbare fobie. Als het je ernstig belemmert in je functioneren is het goed om een therapeut in te schakelen. Zelf merk ik dat de confrontatie het best helpt. Maar in het begin wil je misschien dat er iemand bij je is (prima), om even een blik te durven slaan op het fenomeen. En dat dan langzaam opvoeren. Als er een heel klein beetje overblijft van het fobie is dat helemaal niet erg, wanneer je er zelf tenminste geen last van hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100