Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Aan de hand van onderstaande link rijst bij mij de volgende vraag: bevat eeb vaccin tegen kinderziekten hier ook Thimerosal?

http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=m4&s=M22&ss=P609&l=NL

Hoe veilig zijn de vaccins in Nederland?

Toegevoegd na 4 minuten:
een*

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Thiomersal is een kwikverbinding die de houdbaarheid van vaccins verlengt. Thiomersal bevat kwik. Kwik is giftig - wanneer het in grote hoeveelheden in het lichaam komt. Of de kleine hoeveelheid thiomersal die je bij een vaccinatie binnenkrijgt, ook gevaarlijk is, is maar zeer de vraag. Maar goed, er is een VN-verdrag in de maak dat het gebruik van thiomersal wereldwijd moet verbieden - gewoon voor de zekerheid. Voor ons is dat geen probleem. Wij hebben de luxe dat we vaccins die meer dan een paar dagen oud zijn, kunnen weggooien, en nieuwe vaccins kunnen kopen. Ontwikkelingslanden hebben die luxe niet. Een totaalverbod op thiomersal zal dus honderdduizenden levens kosten. Dat is de reden dat toxicologen zoals Andrew Nelson met kracht protesteren tegen zo'n totaalverbod. Voor ons geldt dat er nog nooit een reden is gevonden om te twijfelen aan de veiligheid van vaccins. Het voorgestelde verbod is er puur voor de zekerheid, en alleen omdat wij de mogelijkheid hebben korter houdbare vaccins te gebruiken. Zelfs als thiomersal een risico zou geven, dan is dat risico zo klein dat er nog nooit nadelige effecten zijn gevonden. Al zouden er toch effecten zijn (die zouden dan zo klein zijn dat nog niemand ze heeft kunnen vinden), dan nog zijn de nadelen van NIET vaccineren vele, vele, vele, vele malen groter dan de mogelijke nadelen van thiomersal. De nadelen van NIET vaccineren zijn namelijk duidelijk zichtbaar en meetbaar, de nadelen van thiomersal zijn dat niet. Ik hoop dat ik hiermee je vraag voldoende heb beantwoord. Heb je nog vragen, dan stel ik voor dat je hieronder een reactie plaatst. Ik zal dan mijn best doen er zo goed mogelijk op te reageren. Toegevoegd na 1 minuut:   Kleine toevoeging: Ik zie dat je 'autisme' als trefwoord hebt opgenomen. Het verband tussen autisme en vaccinaties is inmiddels grondig weerlegd door meerdere onderzoeken. Dit verband bestaat dus niet; de vermoedens dat er toch zo'n verband zou zijn, bleken te berusten op een verkeerd gebruik van bepaalde gegevens. Toegevoegd na 1 uur:   Het antwoord op je vraag is: in sommige vaccins zit wel thiomersal, in andere niet. Dat hangt af van de vereiste houdbaarheid, en van de fabrikant. Informeer bij je arts als je het echt wilt weten.

Bronnen:
http://science.slashdot.org/story/11/11/25...

Als je met "hier" Nederland bedoeld is het antwoord ja. Wat ik uit het artikel opmaak is dat thimerosal in de meeste vaccinaties tegen kinderziekten zit en dat alleen in Rusland die vaccinaties zijn verboden. (Wat ze daar als vervanger gebruiken weet ik niet) En die vaccinaties worden over de hele wereld verspreid. Het onderzoek is alleen uitgevoerd in Amerika. Dus vandaar dat er alleen Amerikaanse cijfers instaan. Maar als je het mij vraagt komt er ook Thimerosal in Nederlandse vaccinaties tegen kinderziektes voor.

De meeste anti-prik (of : kritisch prikken)-sites zijn erg pseudowetenschappelijk, en gaan aan het belangrijkste punt voorbij : De minimale risico's die je eventueel loopt met vaccineren, en de minieme hoeveelheden potentieel (in grote hoeveelheden) schadelijke stoffen in vaccins, wegen van kanten noch wegen op tegen de vele voordelen van het vaccineren en de enorme ellende die daarmee grote hoeveelheden met name kinderen wordt bespaard. Vooral de indianenverhalen over kinderen die gehandicapt of autistisch zouden zijn geworden na vaccinatie moet je met voldoende zout nemen om heel Nederland de hele winter te kunnen strooien, want daar zijn legio andere en vaak betere verklaringen voor. Je krijgt meer kwik binnen met, pakweg, een visstick, bij wijze van spreken, dan met een prik tegen een dodelijke aandoening. Zoals Cryo al heeft uitgelegd, is Thimerosal vooral een conserveringsmiddel (waar we emmers vol van binnen krijgen trouwens), waarvan weglaten het middel erger zou maken dan de kwaal ; een dood of bedorven medicijn richt vele malen meer schade aan. Niet alleen in de derde wereld - waar de genoemde Amerikaanse onderzoeken blijkbaar weinig boodschap aan hebben - maar ook hier, al is de kans daarop kleiner. Of het er inzit zul je moeten navragen per vaccin.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100