Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik vind het naar om in het donker wakker te worden, 's ochtends dus. Welke ideeën hebben jullie om hier iets aan te doen?

Ik voel me overigens niet depressief, het voelt onnatuurlijk om op te staan in het donker.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn speciale lichtwekkers te koop. Deze gaan op een door jou gekozen tijdstip zachtjes branden en worden daarna steeds feller. Het zou het opkomen van de zon nabootsen en helpen mensen die veel moeite hebben met wakker worden in de winterperiode.

Bronnen:
http://www.lichtwekker.nl/

Koop een wakeuplight. Het lijkt flauwekul maar het werkt echt. Je wordt veel natuurlijker wakker en altijd 4 minuten voordat de wekkker eigenlijk zou gaan. Kheb er zelf een en helemaal happy.

Wakeup lights werken net zo goed als slapen met de gordijnen open. Wakker worden is veel makkelijker als de gordijnen al open zijn. En dan gewoon een wekker zetten. Goedkoper dan een wakeuplight, maar natuurlijk minder makkelijk om voor een bepaalde tijd in te stellen.

Wat ik tegenwoordig doe, is dat ik wakker wordt door een wakeup light. en ipv dat ik nog even blijf liggen, ga ik er direct uit en ga ik nog mediteren op de bank. Het voordeel is dat ik dan meteen mijn hoofd weer kan leegmaken die s'ochtends altijd vol zit met gedachten. Een beetje extra kwaliteit tijd zeg maar. Ik heb nu meer het gevoel alsof ik echt wakker ben geworden en dan beter klaar ben voor de dag. Als ik zou blijven liggen, dan moet alles wat meer achter elkaar en ben ik meer bezig met allerlei zaken. Kortom is er 'weer' geen tijd voor mezelf.

Draai je verlichting van jou wekkerradio hoger . En verschuif je wekkerradio iets zodat het licht niet direct in jou ogen schijnt .

Ik heb het net zo, dus ik heb een lamp aan de hele nacht met spaarlamp erin.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100