Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kunnen restverschijnselen van een psychose met medicijnen behandeld worden?

Bv. boos gedrag, starre overtuigingen (ik heb altijd gelijk), meer in zichzelf gekeerd, niet willen nadenken, geen gesprek willen voeren, kinderachtig en met alle macht de zin willen doordrijven, nergens naar willen luisteren, tenzij het in zijn voordeel is.
De persoon in kwestie (52 jaar) heeft tijdelijk antipsychotica en angstremmers voorgeschreven gekregen en is 2 maanden opgenomen geweest, dat is nu bijna een half jaar geleden. Het voelt of hij geestelijk en emotioneel 40 jaar terug in de tijd is gegaan. Ik ken hem 15 jaar en heb dit niet eerder met hem meegemaakt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De persoonlijkheid is veranderd door de psychose,denk niet dat medicatie hier nog veel zal aan veranderen.Eventueel wat psychotherapie zou hier nog wat kunnen helpen.

De wijze waarop iemand herstelt van een psychose, verschilt per persoon. Sommige mensen herstellen snel, zonder dat ze veel behandeling nodig hebben. Als de symptomen echter aanhouden of terugkomen, duurt het herstelproces langer. Sommige mensen maken een moeilijke periode van maanden of soms jaren door voordat zij weer in rustiger vaarwater komen. Het is belangrijk om te weten dat psychosen te behandelen zijn en meestal overgaan. groet

Bronnen:
http://www.umcutrecht.nl/zorg/patienten/on...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100