Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat moet je doen als je erachter komt dat je dyslectisch bent?

Ik heb vaak het vermoeden dat ik dyslectisch. Wat kan ik het beste doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt en moet dit op school laten testen. Ik ga er tenminste vanuit dat je leerling bent. Toegevoegd na 1 minuut: Er zijn echter ook wel online diverse testen, maar meestal is het beter om zoiets onder begeleiding te doen. Je moet tenslotte wel de testen begrijpen. Toegevoegd na 3 minuten: Er is ook een speciale startpagina over Dyslectie: http://dyslexie.startpagina.nl In de bron een link naar het forum van deze startpagina, waarop een gelijke vraag wordt gesteld. Wellicht staan hier ook goede tips bij!

Bronnen:
http://dyslexie.startpagina.nl/prikbord/41...
http://www.brightstarlearning.nl/htm/dysle...
http://www.hgonderwijs.nl/diensten/dyslexi...

Als ik jou was zou ik naar een orthopedagoog of psycholoog stappen en je daar laten onderzoeken, zij kunnen jou ook vast wel advies geven.

Zolang je het foutloos schrijft zou ik me geen zorgen maken.

Praat met je ouders er over en met je leraar/lerares. Het is namelijk te testen en met het testresultaat kunnen zij bepalen wat het beste is.

Ervan genieten dat je dingen rijgt zoals : halfuur langer tijd met proefwerken - bij engels niet op de spelling letten etc :p dat had ik teminste ik had er alleen plezier qq

De diagnose dyslexie mag in Nederlandalleen maar gesteld worden door een arts, een orthopedagoog of een gezondheidszorgpsycholoog die is opgenomen in het BIG-register. Als je dus zeker wilt weten of je dyslectisch bent zal dat onderzocht moeten worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100