Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is er een ziekte waar je chagrijnig bent, mensen slaat en mensen uitscheld en heel raar doet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Borderline, schizofrenie, ODD, puberteit, aanstelleritis............ volgens mij doet het er niet toe hoe het heet; niet in deze [goeievraag] setting. Er is te weinig informatie om 1 antwoord te geven/1 richting in te sturen. Ik geloof dat al het gedrag een functie heeft. Niets is nutteloos. Alles is communicatie. Als je ergens niks zit te doen vraagt iemand je of er wat aan de hand is. Ik ben er van overtuigd dat ieder mens ergens een bedoeling voor heeft, of een reden. Iemand is 's avonds snel dwars en zit te klagen. Diegene kan dan bijvoorbeeld moe zijn - zonder het zelf door te hebben smacht hij/zij ernaar om naar huis te gaan. Of je bent 5 jaar oud en hebt net ontdekt wat een geweldige macht het woord 'Nee' je geeft. Evengoed kan het zo zijn dat iemand gedrag vertoont waar geen alledaagse reden voor is, en wat werkelijk geen bedoeling heeft. In situaties waarin een persoon het daarmee zichzelf en/of anderen te lastig maakt ga je verder kijken: je wilt dat het gedrag verandert. Lukt dat niet op eigen houtje, dan heb je daarvoor specialisten nodig. In sommige gevallen kun je iemand dan nieuw gedrag aanleren in een therapie, in andere gevallen wil je iemand helpen om dat te doen door middel van medicijnen. Ik denk dat je rustig aan een persoon kunt vertellen wat je waarneemt, en vervolgens vertellen wat dat met je doet. Dan krijg je misschien antwoorden. (Ik zie dat je hem/haar uitscheld, ik voel me daar niet bij op mijn gemak en denk dat ik me beter zou voelen als ik zou weten wat de reden is dat je dat doet)

ODD, bij deze stoornis ben je heel snel aggressief.

ik denk niet dat het een ziekte is, maar dat je juist in de puberteit zit, hoe oud ben je eigenlijk? als je in de puberteit zit, zoals mij, kan het bijv. zijn dat je je altijd ergert aan je ouders en nergens zin in hebt.

schizofrenie, en dan meer bepaald wanneer de schizofrene persoon in een psychose verkeert.

Licht eraan. Ben je tussen de 11 en de 17? Dan is het niet zo zeer een ziekte. Dan kan het gewoon Puberteit zijn. Maar je kan bijvoorbeeld ook een agressie stoornis hebben. Daar kan je zelf niks aan doen. Dat is er gewoon. Als je echt zomaar uit het niets scheld zou je misschien het Syndroom van Gilles de la Tourette kunnen hebben(ZoSpreekJeHetUit: Zju de la tureh). Maar dat is als je uit het niets zomaar woorden zoals 'Kut' en 'Godver' zegt. En dat dan heel erg vaak. Dus de kans dat je dat hebt is klein. (Srry Mods voor die 2 woorden)' Ik denk zelf dat het Puberteit is. Succes

Het hangt van de mate af. Het kan ook gewoon aanstelleritus zijn.

Ja. Het kan Borderline zijn. Borderline persoonlijkheidsstoornissen bestaan in heel veel verschillende vormen en gradaties. De ziekte komt meestal tot uiting tussen het zeventiende en vijfentwintigste jaar. Borderline kenmerkt zich o.a. in snelle stemmingsveranderingen. Iemand met borderline kan overgevoelig reageren op gebeurtenissen en uitspraken. Een ogenschijnlijk onschuldige opmerking kan tot een woede-uitbarsting leiden. Lees verder in de bron:

Bronnen:
http://www.geestelijke-gezondheid.be/zibe2.html

Als je diabeet bent en je bloedsuiker kent een fikse daling, kan je idd erg agressief en sjagrijnig worden, althans verbaal. Maar dat zijn wel uitzonderingen,dat het gebeurt.

Als je de ziekte van Pfeiffer hebt ben je heel vaak chagrijnig en kribbig omdat mensen met Pfeiffer vaker moe zijn (en niet zo'n klein beetje ook), waardoor je dus ook sneller opvliegender en chagrijniger bent.

Het zou kunnen dat er zo'n ziekte is, maar zonder specifieke ziekte is het mogelijk boos te zijn (chagrijnig, slaan, schelden). Als een mechanisme waarbij (oude) boosheid naar buiten probeert te komen. Als iemand niet in staat is bijvoorbeeld grenzen te stellen gaan anderen over die grenzen heen en ontstaat een druk, boosheid. Die druk wil er gewoon uit, maar komt dan helaas meestal bij de verkeerde terecht.

Mensen die dement gedrag vertonen kunnen in sommige gevallen deze momenten hebben. De ene keer zijn ze lief en de andere agressief en onaardig waardoor ze je uitschelden en met dingen gaan gooien b.v. Rare gewoontes komen hier ook bij voor. Maar dat is niet bij ieder dementie geval.

nee, van een ziekte is dit geen kenmerk. het kan een gevolg zijn van een ziekte, stoornis, aandoening etc. het is ook mogelijk om zonder het bovengenoemde narrig, en agressief te zijn (zowel fysiek als verbaal)

Mensen slaan, uitschelden en raar doen is gedrag dat vele oorzaken kan hebben. Het kan een uiting zijn van een persoonlijkheidsstoornis maar ook het gevolg van niet om kunnen gaan met emoties of verwerken van vervelende ervaringen. Therapie zoals psychotherapie kan helpen om in situaties ander gedrag te kiezen, ook als je sacherijnig bent.

"Heel raar doen" is wel erg subjectief. Als ik in een restaurant mijn teennagels ga vijlen zullen mensen vreemd opkijken. Raar is dus geheel afhankelijk van de context. Ook is het raar als een volwassene voor op een grasveld doet alsof hij een auto bestuurt. You get the point. Je beschrijving klinkt nog het meest als overspannenheid: je bent dan vaak sjagrijnig, kunt NIKS hebben (het kleinste ongemak lijkt heel groot) en je bent geneigd agressiever te reageren (wat zich kan uiten in schelden of zelfs slaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100