Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan ik mezelf innerlijk weer rustig krijgen na een héél hectische en stressige dag vol spannende dingen zodat m'n hoofd niet om loopt zeg maar?

Ik kan ff niet in slaap komen en morgen heb ik voor 't eerst weer school.

Zondag heb ik best héél veel meegemaakt wat héél veel stress gaf en dat * zindert* nu nog na...

Omdat ik morgen voor 't eerst na de vakantie weer naar school ga,wil ik rustig worden (innerlijk) en zodat ik me dan ook (logisch gevolg) lichamelijk kan ontspannen.....

Toegevoegd na 21 minuten:
Ik bedoel met deze vraag dus:
1) wat kan men doen om innerlijke rust te krijgen na een heleboel zenuwen en hectiek?
2) wat zijn ev. de beste middeltjes (en dan bedoel ik géén medicijnen enzo) om dit te bevorderen?

Alvast hartelijk bedankt..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heel rustig gaan liggen. Concentreer je op je ademhaling. Diep inademen en diep uitademen. Ga dan je ademhalingen tellen. Tel niet verder dan tot 10. Dan begin je opnieuw met tellen. Volg je ademhaling vanaf je mond of neus tot diep in je buik. Dat is het enige waar je op moet letten: volg de lucht die je inademt. En volg de lucht die je uitademt. Als je gedachten afgeleid worden, begin je opnieuw.

Hmm wat jij hebt heb ik ook, maar dan elke dag, er hoeft niet eens iets stressigs te zijn geweest bij mij. Ik lig dan in mijn bedje en ga denken aan de volgende dag, wat moet er allemaal gebeuren? Heb ik eigenlijk vandaag alle dingen goed gedaan, heb ik alles afgemaakt wat moest, wat moet er morgen gebeuren etc. Het slaat helemaal nergens op want het loopt toch altijd anders... -_- Wat bij mij helpt om rustig te worden als ik me in de staat verkeer waar jij nu in zit is bidden. Ik vertel gewoon alles waar ik mee zit (in jouw geval wat jij vandaag mee heb gemaakt), en vraag God dan of hij me kalm wil maken, dan voel ik serieus die kalmte daarna. Of dat nou de self fulfilling prophecy is, of écht God, dat kan me niet schelen, het werkt voor mij, misschien voor jou ook wel. En anders schrijven? Truste!

1) Ontspanningsoefeningen (zie eerste antwoord), meditatie, sporten overdag, dungen van je af schrijven. 2) Passiflora (homeopatisch) helpt goed en kan geen kwaad.

Ik kreeg wel eens de tip om alle gedachtes voor het slapen gaan van me af te schrijven. Dan hoef je er niet meer aan te denken want het staat op papier. Als het om iets gaat wat je juist wil vergeten kun je het daarna symbolisch weggooien. Het van je afschrijven dus. Ga iniedergeval nooit denken dat je er niet aan moet denken want dat werkt averechts! (als voorbeeld: als ik tegen je zeg dat je de komende 5 minuten NIET aan de witte ijsbeer mag denken denk je er juist wel aan)

heel goed nadenken over wat er is gebeurt het lijkt het miss erger te maken maar zo krijg je er wel vrede mee zegmaar succes :D

Bij mij werkt van me afschrijven of er goed over nadenken niet, daar wordt het vaak enkel erger van. Even een stuk gaan sporten wil wel helpen. Ik mag daarnaast ook graag drummen, daar heb ik echt al m'n concentratie voor nodig en heb daardoor nauwelijks tijd om aan wat anders te denken. Een uurtje drummen kan me dan bijna dezelfde rust geven als 2 weken vakantie. Uiteraard doe ik dit wel elektronisch en met koptelefoon op om hetgeen waar ik van af wil komen niet aan de buren door te geven :)

Maak een wandeling door het bos, parkje of over het strand. Goed diep in en uitademen. Dat werkt bij mij altijd heel goed om innerlijk tot rust te komen en er weer even tegen aan te kunnen. Als ik dit s'avonds doe, dan werkt dit beter dan een slaapmiddel. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100