Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

kun je verslafd raken aan het roken van/met waterpijp met fruittabak?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jazeker! Fruittabak is gewoon tabak met een smaakje. Het gaat hierbij niet om een ongevaarlijk alternatief voor de sigaret maar om een gevaarlijke poort naar tabaksverslaving voor jongeren, die verleid worden door deze nieuwe manier van, meestal in groep, gezellig roken. Waterpijp klinkt onschuldig maar is het zeer zeker niet! Waterpijpen is integendeel zeer schadelijk: je inhaleert 4x meer koolstofmonoxide, meer zware metalen (arseen, chroom, nikkel en lood) en meer rook! Ter vergelijking: rokers met 15 tot 40 sigaretten per dag komen niet aan deze hoeveelheden! Volgens een studie van de Wereld Gezondheid Organisatie zou 1 uur waterpijp roken ongeveer overeenkomen met het inhaleren van 100 à 200 sigaretten: de doorgang door water verwijdert immers niet de toxische bestanddelen zoals waterpijprokers wel eens durven denken! Het water koelt alleen de rook!

Bronnen:
http://www.leerwiki.nl/Wat_wil_je_weten_ov...

Zolang er nicotine ingedaan wordt wel.

je kan in principe aan alles verslaafd raken. Waterpijp roken, internetten, gokken, enz enz. Zolang het niet iets is wat schadelijk is voor je gezondheid maakt het meestal niet uit, zolang het niet je leven beheerst. ( dus bijv. om 5 uur snachts naar bed gaan omdat je niet kan stoppen met gamen.. ) Toegevoegd na 6 uur: nav een reactie: waterpijp is uiteraard schadelijk voor je gezondheid; dus ik zou het stoppen of in ieder geval beperken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100