Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

waarom voel ik me rustiger worden door de geur van mijn kussen (slaapkussen)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Geur is belangrijk voor het ervaren van emoties/gevoelens. Geuren kunnen ook heel sterke herinneringen oproepen. Kennelijk geeft de geur van jouw kusesn je een rustig gevoel: je associeert het met bijvoorbeeld lekker slapen, warmte, geborgenheid, veiligheid. Meer info over wat geur met je doet: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/43101-geur-is-vooral-emotie.html

Het geeft je een vertrouwd gevoel. Je voelt je minder alleen.

Je bed betekend rust voor de meeste mensen, natuurlijk heeft jou bed/kussen ook een geur, door de geur te ruiken leg je de link met je bed en dus rust. Dat kan een reden zijn

Omdat die geur je herinnert aan zalige slaapuurtjes. Je lichaam ontspant zich al met de gedachte aan de komende rust en slaap.

Op bed liggen betekend over het algemeen dat je wilt gaan slapen. Dus die link heb je automatisch al gelegd. Net zoals je op het toilet die spieren loslaten zodat je de behoefte kunt doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100