Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan een mens geheel herstellen van een burnout?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sterker nog, je kunt herstellen tot een beter en bewust mens die een hoop zelfkennis heeft opgedaan gedurende de moeilijke herstelperiode gedurende de burnout! Je leert namelijk op de "harde manier" waar je grenzen liggen. Als je vervolgens professionele hulp en 'de wil om te veranderen' hebt kun je je leven zo ombuigen dat je niet in dezelfde valkuil terecht komt. Je bent dan de rest van je leven een zelfbewuster persoon!

Ja dat is mogelijk, maar bij iedereen weer verschillend.Is afhankelijk van veel factoren

EEN BURNOUT IS: Burn-out wordt ook wel het Emotional Exhaustion Syndrome genoemd. Bij een burnout is uw vermogen om van lichamelijke en geestelijke vermoeidheid te herstellen sterk verminderd of verloren gegaan. Helder en systematisch denken, en het verwerken van emoties zijn hierbij verzwakt. In veel gevallen is de rek eruit, alsof er iets is geknapt. Mensen met aanleg voor een burnout hebben vaak de neiging om in tijden van stress juist door te gaan en stellen weinig grenzen. Een burn-out is niet, zoals veel mensen denken, werk gerelateerd maar is een combinatie van genetische aanleg, karakter en omgevingsfactoren. KAN JE HERSTELLEN? Je kan hellaas nooit helemaal 100% herstellen :( Ik wens je veel sterkte

Ja, dat is zeker mogelijk en als je via de huisarts goede begeleiding kunt regelen dan is het zelfs mogelijk om te voorkomen dat je weer in dezelfde 'val' loopt! Verwacht alleen niet dat het van de een op de andere dag kan. Het kost tijd!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100