Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik zou mij graag willen laten testen op ADD, zijn de kosten dan voor mijzelf of worden deze vergoed?

Ik wil mij graag door de huisarts willen laten verwijzen naar een instantie/psycholoog

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt op Internet op diverse sites (lange) vragenlijsten invullen om zo een globale indicatie te krijgen hoe de vlag er bij hangt. Maar : daarmee heb je nog GEEN diagnose. Wel een leuk beeld van aan welke dingen je ongeveer moet denken bij ADD. Met die kennis in je achterhoofd kun je dan met een gerichte zorgvraag terecht bij je huisarts, die je eventueel kan doorverwijzen naar een psycholoog om een definitieve diagnose te kunnen stellen. Alle kosten hiervoor zijn in de regel gewoon medisch noodzakelijke kosten, en worden in elk geval voor zover noodzakelijk door de basisverzekering vergoed. Met een aanvullende verzekering kun je soms nog bijkomende kosten / extra sessies laten vergoeden. Mocht het dermate ernstig zijn dat je medicijnen krijgt voorgeschreven, dan worden ook die gewoon vergoed. Uiteraard in dit alles rekening houdend met een eventueel eigen risico, dat voor iedereen verschillend is en afhangt van hoe en in welke mate je verzekerd bent.

Wanneer je doorgestuurd word door de huisarts worden de kosten meestal vergoed. Uiteraard ligt dit ook aan de soort zorgverzekering die je hebt. Wanneer je het met je huisarts over een test hebt, probeer dan zo goed mogelijk te argumenteren waarom je denkt een dergelijke test nodig te hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100