Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat word gezien als het meest enge beangstigende wezen of gebeurtenis op aarde? Dus waar zijn de meeste mensen statistisch gezien het bangst voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk: Bang voor lijden...dus wat (evt) aan de dood voorafgaat. Kan zowel pijn, dementie als eenzaamheid zijn, het laatste als je als enige overblijft van al je bekenden en vrienden.

Naar mijn idee (kort en krachtig) de dood.

Het verliezen van een dierbare.

Veel mensen zijn momenteel bang dat de wereld in 2012 zal vergaan. Meest beangstigende wezen is voor iedereen verschillend, van muizen tot spinnen of krokodillen.

De plaaggeest van Bassie en Adriaan

Het uitsterven van de mensheid. De link is Engels.

Bronnen:
http://news.discovery.com/human/human-exti...

De meeste mensen zijn bang voor een levensbedreigende ziekte zoals bijvoorbeeld kanker.

Veel mensen zijn bang voor terreur en aanslagen van terroristen, dus om een vreedzame Dood te hebben

Om door ziekte of ouderdom je zelfstandigheid te verliezen en volledig afhankelijk te worden.

ik denk dat sommige mensen denken (misschien is het ook zo) dat buitenaardse wezens bestaan en dat er dan iets ergs met hun gebeurd

mijn insziens zijn de mensen het meeste bang voor een atoomoorlog.

Geesten, misschien minder in het westen, maar in het oosten gebruiken ze toch heel wat dingen om ze "weg te jagen" en worden veel daar ook echt geteisterd.

ik ben bang dat er na de dood niets meer is. Geen hemel, geen nieuw begin, geen andere wereld

De dood sowieso, maar vooral de manier van sterven: een zware ziekte die je langzaam en pijnlijk aftakelt, een verkeersongeval, levend verbrand worden etc...De meeste zelfmoordenaars kiezen dan ook voor een snelle pijnloze dood meen ik te kunnen stellen. (Zelfs de opblaasterroristen kiezen voor iets "snel" in afwachting van hun 70 maagden.) Eric

Ik denk dat eenzaamheid ook een veel voorkomende angst is.

voor vele gelovigen geldt niet eens de dood,, maar de dag des oordeels als grootste angst, voor het percentage dat dit kent is dit beangstigent

Volgens mij zijn de meeste mensen bang voor het onbekende. Bijvoorbeeld bang zijn voor het donker: je weet niet wat er is. Je bent bang voor wat er zou kunnen zijn. Zo is het ook met de dood. Je weet niet hoe je dood zal gaan, en wat er daarna gebeurt. Daarvoor zijn veel mensen bang. Ik kan nog heel veel voorbeelden opnoemen, maar volgens mij is het zo wel duidelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100