Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wie weet als je op een leeftijd bent boven de 60 jaar ,waar je dan psychisch hulp krijgt.

ik heb al 2 jaar gevraagd om hulp , bij grote problemen die ik heb , en maar niet krijg , ik ben aan het vertellen , een alleenstaande vrouw is gewoon van de maatschappij af geschreven , die bestaat niet , ik maak het dagelijks mee , wie weet de hulp , de huisarts stuurt mij ook van het kastje naar de muur.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ten eerste gaat hulp niet op leeftijd dus overal kan je hulp krijgen. ik ben ook een alleenstaande vrouw en voel me zeker niet afgeschreven, ik besta zeker wel, en als ik meemaak dat mensen dit anders zie bewijs ik ze het tegendeel. laat je ook niet in een hoekje drukken door je hierbij neer te leggen maar kom op voor jezelf. deze energie is veel nuttiger besteedt dan de frustratie over de situatie waar je mee zit. je huisarts staat niet in je trouwboekje dus hier kan je een ander voor zoeken. stel je dus niet afhankelijk op van deze, JIJ hebt een keuze hierin dus doe hier ook wat mee. zoek zelf hulp. bij een instelling die bekend zijn met de grote problemen die je hebt en je passende hulp kunnen bieden, of bij een vrij gevestigde psycholoog, net waar jij je prettig bij voelt. vervolgens leg je je probleem kort en concreet voor, zeg je wat je zoekt en verwacht, vraag je of dit reëel en haalbaar is en zoekt tot je de juiste persoon hebt gevonden. dit adres en de naam van de psycholoog of hulpverlener die je gesproken hebt schrijf je op, je gaat naar je huisarts, en je zegt dat je een verwijzing wil naar deze psycholoog of wie/wat je dan ook gevonden hebt en waar je vertrouwen in hebt. doet je huisarts dit niet, dan bel je naar huisartsen in de regio met de vraag of ze nieuw clienten opnemen. en herhaal je je standpunt bij een kennismakingsgesprek. hulp vragen is 1 ding, maar zelf hierin actief meedoen is een ander ding. alleenstaand of niet, duik niet in een slachtofferrol want je bent niets meer of niets minder dan elk ander. je huisarts kan je sturen van het kastje naar de muur, doe zelf ook een bijdrage die voor jou gaat werken. afwachten hoeft dus niet meer, actie ondernemen want anders veranderd er niets, en na 2 jaar word het toch wel een keer tijd lijkt mij. succes!!!

Andere huisarts of stap gewoon zelf naar een psychologen praktijk toe. Die kunnen je vast verder helpen.

Ik zou eerst maar eens bij de gemeente schuldhulp verlening aanvragen voor je schulden. Dan daar na maatschappelijkwerk weer opzoeken en ja soms zijn mensen met vakantie maak een afspraak met maatschappelijkwerk. Zorg dat je ook op tijd daar bent op je afspraak.

Ga naar eerst naar je eigen huisarts en als hij je niet wil doorverwijzen naar een andere huisarts. Vraag een doorverwijzing naar de geriater.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Geriatrie

Misschien is het handig contact op te nemen met de ANBO, de ouderenbond. Die hebben altijd een luisterend oor, en kunnen je ongetwijfeld doorverwijzen indien nodig. Toegevoegd na 3 minuten: www.anbo.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100