Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat te doen tegen depressiviteit?

wat te doen tegen depressiviteit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Forceer dingen niet. Het is niet zo dat deppresiviteit binnen 2 weken voorbij is. Bouw het langzaam op, om elke dag een stukje te gaan lopen. Sowieso is het goed om lekker veel buiten te zijn. Blijf ook onder de mensen. Jezelf opsluiten in je huis is echt niet goed voor je. Je zult jezelf alleen maar eenzamer gaan voelen en dan heb je helemaal nergens geen behoefte meer aan. Het belangrijkste is dat je alles op je eigen tempo doet. Ik zelf ben ook al een tijd depressief en ik merk, dat nu ik wat meer naar buiten ga en onder de mensen ben, ik me al een stuk fijner voel. Ik praat ook met een psychiater en dat kan ook helpen. Veel vinden praten over gevoelens met een wild vreemde niet leuk (ik eerst ook niet), maar het kan heel veel opluchten. Vooral als je met veel dingen in de knoop zit. Voor iedereen is de ene manier beter dan de andere. Denk vooral aan hoe jou situatie is en kijk wat daar het beste bij past!

Mijn idee,, Blijf onder de mensen. Ga je niet afzonderen. Een praatje bij de groenteboer ,of supermarkt geeft je weer heel andere ideeen. En het teken dat er iemand naar je geluisterd heeft.

lekker naar buiten (als je de mogelijkheid hebt) in de tuin aan het werk, fietsen. bij goede vrienden op de koffie een goed gesprek doet wonderen.

Plezier maken buiten

Iedereen is wel eens depressief. Onthoud 1 ding goed. Na regen komt zonneschijn. Als je naar een huisarts gaat denk dan heel goed na. Een arts is geneigd om antidepressieva als Prozac als medicijn voor te schrijven. Ik heb gezonde mensen compleet naar de kloten zien gaan door het slikken hiervan. Pas hier mee op. Vertrouw op je eigen kracht. Praat veel met vrienden en stop niks weg. Sterkte.

Probeer achter de oorzaak te komen, zodat je gericht naar een oplossing kunt zoeken. Het zal toch niet uit de lucht zijn komen vallen?

Van een depressie spreek je als een sombere periode enkele maanden gaat duren en er geen zicht op verbetering is binnen afzienbare tijd. De knop omdraaien naar een betere stemming werkt natuurlijk niet. Je kunt jezelf wel houvast geven met een aantal leefregels. Regelmaat, gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging, liefst in de frisse buitenlucht zorgen ervoor dat je stemming niet meer afzakt dan nodig is. Natuurlijk is het altijd nuttig om na te gaan wat de oorzaken zouden kunnen zijn. Een paar tegenslagen op rij is voor veel mensen al voldoende voor een stemmingsstoornis. Ga met je huisarts praten en laat je eventueel verwijzen naar RIAGG of maatschappelijk werk. Begin niet te snel aan medicijnen en als je dat wel wordt geadviseerd, doe dat dan onder begeleiding van een psychiater.

een soortgelijke vraag heb ik gisteren en van de week nog beantwoord... lees de antwoorden van andweren en mij eens die bij deze vraag staan. Er zit vast iets voor je bij! http://www.goeievraag.nl/vraag/depressies-medicatie.166494

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100