Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wordt je fit/vrolijk van de zon?

Wordt je echt fit van de zon in de zomertijd? Zomers ben ik altijd erg fit en goed gehumeurd maar ik vraag me af of dit echt door de zon komt en de aanmaak van Vitamine D3 wat vaak beweert wordt. Winters slik ik drie maal daags Vitamine D3 maar ik wordt er niet fitter door.
Wat is nu precies de kracht van de zomertijd/zon?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, je wordt vrolijker door de zon. Zonlicht heeft een positieve invloed op je stemming. Ook de aanmaak van vitamine D zorgt voor een goed humeur. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen met een tekort aan vitamine D vaker last hebben van depressiviteit. De zon zorgt voor een vitamine D voorraad, waardoor je vrolijk blijft.

Bronnen:
http://www.vitamine-info.nl/nieuwsartikel/...

Het is niet alleen de vitamine D, maar als het mooi weer is ga je ook naar buiten net als velen mensen, ga je gezellig op een terrasje zitten mensen kijken, een wandelingetje maken en ben je beter gehumeurd. Er zijn ook veel mensen die in de donkere winterperiode depressies krijgen. Dat komt omdat ze dan vnl binnen zitten en eenzaam zijn.

Misschien dat deze website er wat 'licht' over kan laten schijnen. Er is nog veel onduidelijk, maar licht en gezondheid lijken elkaar te beïnvloeden. Een winterdepressie kan soms met lichttherapie bijvoorbeeld verholpen worden.

Bronnen:
http://www.solg.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100