Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Gedragsproblematiek en gedragingsvertoningen hebben een bepaalde naam of code per soort...

Weet iemand waar ik dat kan vinden? Of heeft een iemand met een lijst van namen en kenmerken van de verschillende problematieken? Alvast hartelijk bedankt.

Toegevoegd na 1 uur:
Ik weet alles over DSM IV, ik zoek alleen de code van bepaalde gedragingen. Ik weet zeker dat het een getallenbenaming is, alleen ik kom niet op de combinatie.
Ik dacht misschien bestaat daar ook een lijst van.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ben even hard gaan nadenken, maar ik weet niet zeker of ik je vraag goed begrijp. De World Health Organisation heeft ziektes geclassificeerd met getallen. Daarbij staan de kenmerken van bepaalde stoornissen etc vermeld. Ik hoop dat je er iets aan hebt, de link staat in de bron!

Bronnen:
http://apps.who.int/classifications/apps/i...

Wat jij zoekt is de DSM lijst. Google het maar, dan vind je er genoeg voer.

Op deze site kun je er een aantal vinden . Aan de hand daarvan zou je weer per onderdeel apart kunnen zoeken op bv google. Ik hoop dat je er iets aan hebt. http://www.wsns-roosendaal.nl/WSNSroosendaal_C01/Default.asp?CustID=587&ComID=1&ModID=123&ItemID=774&SessionID=-1&bottest=

het is niet mogelijk om alleen met de codes een soort van diagnose te stellen omdat een diagnose aan meerdere factoren gestaafd wordt, en de DSM-VI uit meerdere classificaties (assen) bestaat welke kunnen overlappen of samen kunnen gaan. in de onderstaande link meer info hierover.

Bronnen:
http://homepages.hvu.nl/jaap.driest/Docs/C...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100