Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

kun je van PDD-nos genezen?

bij een vriend van mij is als peuter vastgesteld dat hij licht de vorm van PDD-nos heeft. kun je helemaal genezen van PDD-nos of blijft het wel altijd in je zitten. hij heeft nou geen last van de kenmerken en hij gedraagt zich niet anders

ps: hij is nu 15

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op peuterleeftijd kun je nog geen definitieve diagnose stellen. Wel kan er een waarschijnlijkheidsdiagnose worden gegeven. Pas na een leeftijd van een jaar of 6 wordt dan de definitieve diagnose vastgesteld (opnieuw onderzoeken e.d.) Het kan dus best zijn dat je vriend destijds een waarschijnlijkheidsdiagnose PDD-nos kreeg, maar als hij nu weer onderzocht zou worden geen definitieve diagnose. Het is niet voor niets dat ze op zo'n jonge leeftijd geen definitieve diagnose geven. Het kan ook zijn dat hij wel PDD-nos heeft. Als hij echt PDD-nos heeft, gaat het niet over, maar je kunt er wel mee om leren gaan. Dat lukt bij de een beter dan bij de ander, dat is van allerlei factoren afhankelijk (omgeving, intelligentie e.d.)

genezen niet, je kan er wel mee leren omgaan

Je kunt er niet van genezen, wel kun je door middel van medicijnen je leven een stuk leefbaarder maken.

PDD-NOS is een lichte vorm van autisme. Je kunt hier niet van genezen, maar in de loop der jaren kun je wel allerlei 'trucjes' leren om er beter mee om te gaan en het te verbergen. Toegevoegd na 2 minuten: Ik heb zelf Asperger, en vroeger was het veel meer te merken. Ik ben nu 23, en heb geleerd om bijvoorbeeld mensen aan te kijken, gesprekjes over koetjes en kalfsjes te voeren etc. Het is slechts aan kleine dingetjes nog te merken dat ik Asperger heb.

Tegenwoordig wordt er, naar mijn mening, maar raak gesmeten met dergelijke termen. Mensen moeten absoluut volmaakt zijn, lijkt het wel. Maar dat zijn mensen niet. Waarschijnlijk is je vriend een niet zo spraakzame persoon die minder makkelijk contact legt en een aanleg heeft voor monomanie (d.i. een beetje blijven hangen in een bepaald belangstellingsgebied). Hij zal daar op den duur, met aardige mensen om hem heen, wel enigszins overheen groeien. Hij zal altijd wel iets, zoals ze vroeger zeiden, aparts houden. Maar, wat is daar nu mis mee? Toegevoegd na 3 dagen: PDD-NOS is een afkorting voor: Pervasive Development Disorder-NOT Otherwise Specified. In het Nederlands: groepsnaam voor symptomen die niet onder andere aandoeningen te plaatsen zijn. Oftewel: helemaal weten, doen we het niet. Wil ik even meegeven. ADHD betekent: Attention Defocot Hyperactivity Disorder. In het Nederlands: Hyperactiviteitsstoornis. Oftewel: druk kind of persoon (maar dat wisten we al). Wat brengen deze diagnoses ons verder? Het aanbod is: structuur, al of niet tijdelijk ondersteund door Ritalin en Concerta. Een enorme overschatting van het etiket.

pdd-nos komt vermoedelijk door een klein genetisch of biochemisch probleem in de hersenen, dat ontstaan is tijdens de ontwikkeling van die hersenen gedurende de zwangerschap. Dit is dus niet niet te genezen maar afhankelijk van de vorm is daar met eventueel gedragstherapie of gedragstraining en zo nodig eventueel ondersteund met medicatie prima mee te leven

Van een autisme stoornis kan je nooit echt genezen. Maar in sommige gevallen werden er door het gebruik van vitamine B6, toch opmerkelijke gedragsverbeteringen gemeld. Mensen variëren enorm in hun behoefte aan vitamine B6. Diegenen die verbetering in hun gedrag vertoonden, verbeterden omdat ze kennelijk die extra vitamine B6 nodig hadden. Het proberen waard, zou ik zeggen.

Bronnen:
http://www.pdd-nos.nl/contents/PDD3.html

Pdd nos is een vorm van autisme. dit is niet te genezen.. Wel kan je leren omgaan met iemand met Pdd nos. Als hij een lichte vorm heeft kan het zijn dat hij nu (bijna) geen symptomen vertoond, of jij ze nog niet kunt/wilt zien. het kan zijn dat je ze over een paar jaar wel ziet.

pdd-nos is een vorm van autisme. als hij op jonge leeftijd is getest word er vaak een waarschijnlijkheidsdiagnose afgegeven. en moet de persoon /het kind later nog een keer getest worden. Autisme valt niet te genezen. maar er zijn therapieen/medicatie enz. om er mee om te leren gaan. net zo als iemand die blind is toch kan leren lezen. door middel van bijvoorbeeld braille.

heb zelf een tiener met pdd-nos,het is niet te genezen,maar merk wel dat er meer handvaten bestaan voor elke zelfde dag,maar aangezien er elke dag toch iets nieuws,vreemds,lastigs,leuks gebeurt,zijn er steeds weer opnieuw nieuwe handvaten nodig. Dat levert op veel dagen veel strijd in onzekerheid op,maar ook elke dag een nieuwe les met nieuwe ervaring,voor de pdd-nosser, en voor anderen om zich heen. En ook al heb je geen pdd-nos ,blijft deze wereld ronddraaien en moet je je elke dag aanpassen aan de tijd en het leven,en het nemen zoals het komt,en sommige mensen hebben daar gewoon wat meer hulp bij nodig.

PDD-NOS, een stoornis uit het autistisch spectrum is in principe -nog- niet te genezen. Maar de meeste mensen met PDD-NOS leren in de loop van hun leven wel steeds meer 'trucjes' om er beter mee om te kunnen gaan, ook zijn er speciale trainingen, meestal gericht op sociale vaardigheden, die verbeteringen kunnen geven. Maar we hebben het hier over een jongen van 15 die zeker 12 jaar geleden deze diagnose kreeg. Als hij tussentijds niet getest is, of onder begeleiding is geweest van een orthopedagoog o.i.d. is het erg waarschijnlijk dat deze diagnose 'verlopen' is. Het rapport van een orthopedagoog is meestal niet langer dan 2 a 3 jaar geldig, daarna moet er opnieuw diagnostisch onderzoek uitgevoerd worden, dit omdat kinderen zich nog volop ontwikkelen. Alleen dyslexie-onderzoek heeft een onbeperkte geldigheidsduur. Daarnaast is het nog mogelijk dat er een verkeerde diagnose is gesteld, als er twijfel is over de juistheid dan is een second opinion altijd op zijn plaats. De ontwikkelingen op het gebied van autisme hebben het afgelopen decennium zeker niet stil gestaan, de kennis hierover is toegenomen en er zijn nieuwe behandelingsmogelijkheden. Ik denk dat je vriend er wijs aan doet om zichzelf opnieuw te laten onderzoeken, als hij dat wil kan hij zichzelf laten doorverwijzen via de huisarts.

ik heb een vriend die PDD-nos heeft, hij kan er niet van genezen. maar je kunt wel medicatie krijgen die je rustiger maken of therapieën volgen, dat helpt het best. maar je kunt er nooit van genezen

Bronnen:
een vriend

Nee, PDD-nos is niet te genezen. Het is een 'conditie' van de hersenen zoals linkshandigheid. Lastig omdat het een beetje afwijkt van wat we 'normaal' noemen. Als je het miskent, bestrijdt of afkeurt kan je enorme sociaal emotionele problemen krijgen. Helaas zijn er veel deskundigen die beweren dat dit soort diagnoses maar overdreven zijn. Alsof we dat gedrag vroeger heel normaal vonden - maar veel van deze kinderen werden afgevoerd naar de timmerfabriek, de prostitutie of het leger. Een tijdige diagnose geeft enorm veel rust en dan blijkt vaak dat het - voor de meesten - slechts een klein gebrek is. Met wat zelfvertrouwen, iets meer tijd een aandacht en handigheidjes, kan je dan heel normaal ontwikkelen.

Autisme is geen ziekte maar een gave dus nee genezen kun je er niet van maar wel mee om leren gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100