Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is het gevaarlijk om onder hypnose te gaan?

een vriendin van me wil dit misschien gaan doen om problemen op te lossen uit het verleden maar het klinkt wel een beetje eng!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is niet eng. Als het goed begeleidt wordt, kun je inderdaad bepaalde problemen uit het verleden oplossen. Je bent er gewoon bij tijdens hypnose, alleen je kunt veel dieper bij je gevoel komen. Op die manier kun je het herbeleven en vaak merk je dat het allemaal best wel mee valt. Mensen maken problemen in hun beleving veel erger dan het is. Gewoon een goede hypnotherapeut opzoeken en niet naar de eerste de beste gaan.

BIJ EEN GOEDE EN ETHISCH VERANTWOORDE THERAPEUT IS HET TE VERTROUWEN. hYPNOSE BETEKENT ZEKER NIET DAT JE VAN DE WERELD BENT. HET IS OOK EEN KWESTIE VAN GOEDE OPVANG ALS ER HEFTIGE EMOTONELE OF TRAUMATISCHE DINGEN AAN HET LICHT KOMEN. DAT VRAAGT OM EEN DESKUNDIGE HULPVERLENER. IEMAND DIE GOED ALS THERAPEUT IS OPGELEID, IS DAAR ZEKER TOE IN STAAT. NIET NAAR KWAKZALVERS GAAN. Oeps. Allemaal grote letters. Niet de bedoeling.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100