Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kom je er ooit achter wat er mis is?

Ik heb al jaren psyschiche klachten, depressies, angst. bang om gek te worden en stomme gedachten. al veel therapie gehad maar niks schijnt te helpen. Anti depressiva slaat niet aan, 4 geprobeert.
Ook heb ik n iet echt een diagnose. Ja langdurige depressieve klachten.
Soms ben ik bang dat ik gek word en ben dan bang en angstig. Ben 25 jaar maar vraag me af hoe ik dit moet volhouden mijn leven lang. Dat trek ik niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het klinkt misschien lariekoek voor jou, maar het beste middel daartegen is nou eenmaal jezelf niet gek maken, proberen niet te denken dat je gek word. Zoek genoeg afleiding en probeer er gewoon niet aan te denken.

Vanaf mijn 16e of 17e ofzo hetzelfde probleem. De laatste 2 a 3 jaar gaat het iets beter. Eigenlijk vooral vanzelf, maar ook door te denken dat ik het mij verbeeld, veel met mezelf praten en ook veel andere dingen doen. Op tijd naar bed en veel sporten.

Als jij echt psychische klachten hebt zoals je beschrijft, helpt een reactie als bovenstaand jou niet! Heb je hulp? Ik heb zelf ook al jaren psychische klachten en verschillende soorten medicatie gebruikt. Bij mij hielp ook niet veel. Inmiddels eindelijk 1 die wel helpt, maar dat is dus bij iedereen anders. Ik kan mij voorstellen dat je het niet trekt als het zo doorgaat, maar blijf zoeken! Een goede psychiater kan met jou uitzoeken welke medicatie bij jou werkt. Bij sommige ziekten helpt een therapie het ook niet oplossen, maar kan je wel gesteund worden in jouw leven. Dat heb ik ook. Ik heb dysthyme klachten (oa) wat inhoudt dat ik ook steeds depressief ben. Minder hevig dat een depressie (kan het dan nog erger??) maar wel constant. Wat het dus heel zwaar maakt. Ik ben nu bezig met accepteren dat dit dus mijn leven is. Dat is niet leuk, maar geeft wel rust. Nu zie ik soms de zon even doorbreken. Makkelijk zal jouw leven niet worden, maar daarom niet minder waardevol! Toegevoegd na 8 minuten: Overigens is inmiddels bekend dat veel psychische ziekten een gevolg zijn van de hersenen. Neurotransmitters, overactieve of minder goedwerkende hersendelen, (bij angst: amyglada en hippocampus). Het is net zo fysiek als suikerziekte!!!Daarom is er soms gewoon niks aan te doen!! Mensen die zeggen 'schouders eronder"weten gewoon niet waar ze over praten!! Het is een ziekte en daar heb je mee te dealen. Niet elke ziekte is te genezen.

volgens mij ben je een heel angstig persoon,zoals je weet is angst een slechte leermeester. Antidepressiva zouden normaal gezien de angsten wat moeten onderdrukken. Het Beste wat je met angst kan doen is het recht in de ogen kijken ,er niet voor gaan vluchten. Angst Heeft die gemene eigenschap dat je er telkens voor op de vlucht slaat ,probeer dit te doorbreken. Dit bovenstaand zijn tips aarzel niet om nog eens gespecialiseerde hulp te vragen ,Ik geloof dat je uit deze vicieuze cirkel kan geraken,veel succes.

Ik spreek uit ervaring dus ik hoop dat je mijn advies opvolgt. Zie een goede psychiater! Al ben je er bij 10 geweest ga door tot je iemand vind die weet wat er is. Ik ben depressief vanaf mijn 20e. Ben nu 26. Heb 15 psychiaters gehad tot ze het vonden. Ik heb heel veel woede in mij. Ben bezig met psychotherapie en het gaat erg goed. Tip; vraag mensen die echt weten wat depressiviteit is. De meeste mensen weten niet wat het inhoud en geven je slecht advies. Ga door zoeken! Op een keer vindt je de juiste! Succes

Meditatie en Yoga adviseer ik jou. Stop met al die medicaties dat je gebruikt!! Heeft helemaal geen nut kun je beter een jointje roken is minder schadelijk! http://www.youtube.com/watch?v=qs_DuZigRzY Bekijk anders deze site: www.stoptherobbery.com Weet wat je eet, eet gezond, sporten,luister naar vrolijke muziek. Positief blijven denken. Je bent op de wereld gezet om jezelf te ontdekken, we hebben allemaal obstakels het is aan jezelf om je daar overheen te zetten! Zou zonde zijn om zo negatief te gaan denken over jezelf..... Peace!!

Bronnen:
jasmine
www.niburu.nl
www.stoptherobber.com

Niemand zegt, dat dit levenslang zo blijft Laiv! Dat zie je op dit moment misschien zo. Op GV kan niemand je raden: je hebt echt professionele hulp nodig. Ga voor jezelf zorgen, dat je een diagnose krijgt. Laat je doorverwijzen door je huisarts naar een goeie therapeut. Doen!!!! Heel veel succes en sterkte.

Je hebt dus naar je zeggen uitgebreid van buitenaf laten kijken/gekeken wat je mankeert, en er een boel pillen ingestopt om er, ook weer van buitenaf, een dekentje op te leggen. Wel eens gedacht dat de oplossing ook wel eens van binnen naar buiten gezocht kan worden? Ga eens lekker dansen, springen, ravotten, en op zoek naar wat jij graag zou willen doen... en dat ook gaan neerzetten en gewoon 's lekker doen! Heb je wel genoeg wensen, en zo nee, waarom niet... Misschien was er wel helemaal niets mis, maar miste er gewoon iets. Meid, je bent 25, als je lichaam gezond is, laat dat eerst eens bewegen in een richting, mag volkomen doelloos zijn. Is biodanza wat voor je? En in de rustige momenten, probeer, al is het maar 5 minuten per dag (die heeft iedereen), rustig zittend gewoon eens aan NIETS te denken. Geen gedachten, gewoon er zijn. Je zult versteld staan hoe helend dat is.

Belangrijk is denk ik dat je een goede psychiater zoekt met wie je nou precies in kaart kan brengen welke problemen er allemaal spelen. Er zijn ook een hoop psychologische onderzoeken voor die ook een duidelijk beeld kunnen geven van wat er nou eigenlijk aan de hand is. Als je dan eenmaal op een rijtje hebt staan welke problemen in jouw leven je leven zo ontzettend zwaar maken, kun je gaan kijken (met behulp van hulpverleners) aan welke problemen er iets te doen is en bij wie je daarvoor terecht zou kunnen. Er is zoveel mogelijk op het gebied van psyhcologische hulp. Van gespreksgroepen, tot 1 op 1 gesprekken met een psychotherapeut, zelfs dagbehandeling en nog meer mogelijkheden. Belangrijk lijkt mij dat je goed laat uitzoeken wat nou precies jouw problemen zijn en welke hulp daarrbij aansluit. En pas op voor te hoge verwachtingen. Weten wat er aan de hand is is een belangrijke eerste stap maar wat daarna komt kan nog een behoorlijk zware weg worden. Daar heb je een hoop kracht en moed voor nodig. Ik hoop echt dat dit je gaat lukkken. Leven op deze manier lijkt mij in ieder geval verschrikkelijk. Sterkte

Ga naar de huisarts en laat je doorverwijzen naar een goede psychotherapeut of psychiater. Schaam je niet. Ik denk dat je een angststoornis hebt of een andere DSM IV stoornis. Daar is hulp en goede medicatie voor en kan je op getest worden. En schaam je niet: je bent niet gek, je hersensstoffen werken alleen anders dan bij andere mensen, net als bijvoorbeeld suikerziekte etc..

ik ben 44 jaar heb een dochtertje van 8 en zit met hetzelfde probleem!! dus je bent niet alleen, mijn dokter heeft me aangeraden een anti psygotica te nemen, dat is het enigste dat zal helpen en ik denk daar vanavond mee te beginnen, want ik hou dit niet meer vol, deze ochtend angstig opgestaan ni te doen mijn hoofd gaat in overdrive en ja tis gelijk dat je gek gaat worden, als je zin hebt om er over te praten doe dat! en aub ik weet pillen he, maar praat toch maar eens met de dokter! groetjes, nadine

Check je vitamine B12. Lees de sites over B12-tekort. De kennis hierover schiet veelal tekort onder (huis)artsen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100