Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe moet ik omgaan met het gevoel van leegte?

Ik kom de dagen een beetje door, maar voer niet echt veel uit. Ik maak mijn verslagen voor school en doe de normale werkzaamheden, was e.d., maar heb het idee ik voor de rest niks doe. Ik ga hierdoor maar achter de computer zitten, waar ik uiteindelijk ook niks nuttigs doe. Ik heb niet echt doelen die ik wil bereiken en de laatste tijd zit ik ook niet echt lekker in mijn vel. Hoe moet ik hiermee omgaan?

Toegevoegd na 24 minuten:
Ik sport wel veel, maar dat is vooral 's avonds. De rest van de dag ben ik meestal gewoon thuis als ik niet naar stage hoef. Ik heb ook vrienden met wie ik ook wel eens afspreek, maar door onze verschillende werktijden e.d. lukt het niet om bijv. elke week af te spreken. Als ik bijv. om 10uur moet beginnen met werken, zit ik van 8 tot half 10 niks uit te voeren. Ik heb trouwens ook borderline en ga daarvoor ook naar een psycholoog, maar op dit moment kan ik dit niet bespreken bij haar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ga eens een hobby zoeken! Sporten kan ook heel leuk zijn. Heb je vrienden? nodig ze uit om te komen eten, dan heb je gelijk wat te doen! als je echt een 'leeg'gevoel hebt kun je misschien eens een bezoekje brengen aan de huisarts.. Ik weet namelijk niet of je van nature een 'leeg'persoon bent of dat er andere zaken een rol spelen?

Kom in beweging: ga naar buiten en onderneem iets met vrienden of alleen. Een cursus doen of lekker sporten maakt dat je onder de mensen komt en je beter voelt. Is dit een brug te ver: stel jezelf dan een doel zoals het opruimen van je kamer of het uitruimen van je kast. Zo blijf je in beweging en dit maakt dat het gevoel van leegte verdwijnt.

De stap nemen om te veranderen. Ga dingen ondernemen. Zoek een cursus wat je leuk vind of een sport. Wat mij ook wel eens helpt, is om je jas aan te trekken en een eind wandelen. Daarna voel je, je heerlijk en krijgt meer energie.

Heey daar zijn we weer :-) Je moet jezelf ertoe zetten om wat te gaan doen. Jezelf een doel stellen voor die dag, en idd niet de hele dag alleen thuis blijven zitten. De dagen zijn stukken leuker als je vriendinnen toe laat en misschien kan je Sinterklaas inkopen gaan doen of iets anders gezelligs. Als je alleen thuis blijft in deze leegte, dan blijf je het aanwakkeren en wordt het steeds moeilijker om iets te ondernemen zowel alleen als met iemand. Dus.... huppekee kom op!

zoek een vriendin of een vriend liefde doet wonderen

beide antwoorden. + maa r geen mens hier kan je vertellen wat je moet doen. het moet van jezelf uitgaan. stapje voor stapje. weet wat je voelt jammer genoeg. neem niet te veel hooi op de vork.. sterkte en vecht ze

Vergis ik me als ik denk dat je in feite depressief bent? Er is maar één oplossing en die is dat je in beweging komt. Echt waar, dat is het enige dat echt helpt. Je zal het best moeilijk vinden maar sleep jezelf aan je haren het huis uit. Wordt lid van de een of andere club zodat je onder de mensen bent. Nu heb je geen interesses en ook geen doelen maar je zult zelf ervaren dat afwisseling je belangstelling voor dingen zal doen toenemen. Als je gaat wandelen, kijk dan eens goed om je heen naar de planten en dieren (een kraai, een duif, een eekhoorn) die je ziet en zoek er later op internet eens iets over op of probeer eens te tekenen wat je zag of schrijf erover in je dagboek. Daarna kan je mensen op internet zoeken die daar ook belangstelling voor hebben en leuke contacten leggen. Maar het meest raad ik je toch aan om onder de mensen te gaan. Als je naar de bibliotheek gaat kan je zomaar iemand aanspreken door te vragen "Is dat een mooi boek dat U daar in Uw hand hebt?" of "Weet U misschien een mooi/leuk/spannend boek voor mïj?" en je hebt zo een gesprekje. Doen hoor. Niet thuis blijven zitten verpieteren.

Als je al genoeg doet, zoals school en vier keer sporten in de week en af en toe met vrienden uit, nou dan doe je dus al genoeg. Misschien kan je nog wat thuis meehelpen met het een of ander? Wat wil je nog meer? Veel mensen zitten deze tijd van het jaar niet lekker in hun vel. Het punt is dat je heus niet altijd iets nuttigs hoeft te doen. Maar dat je iets kunt vinden wat je leuk vind om te doen. Dat kan vanalles zijn. Zoek eens op hobby's: er is zo ontzettend veel. Misschien is er iets bij wat jou echt pakt. En anders maak je maar geen zorgen. Momenten van leegte zijn niet erg. Daar hoef je je niet schuldig om te voelen.

Mij lijkt het dat je behoefte hebt aan aandacht van mensen/iemand (één of meerdere vertrouwenspersonen) waarmee je héél goed kunt praten en ál je problemen mee kunt bespreken. Je hebt beweging voldoende (in casu de sportactiviteiten),dus dáár ligt het niet aan. Het ligt meer in de tijdsindeling én de verschillen daarmee met je vrienden. Bedenk wel,dat het seizoen( kale bomen,grauwe,donkere luchten,kou,vroeg donker,laat daglicht) ook debet zijn aan jouw (winter-)depressie. Dat lost je depressie natuurlijk niet op. Probeer eerst rustpunten voor jezelf én ín jezelf te vinden: neem b.v. 10 minuten rust voor jezelf om rust binnenin jezelf te vinden.(gebruik hiervoor rustige muziek of focus je aandacht op een mooie,rustgevende afbeelding). Geef jezelf dan zgn. positieve affirmaties. Dit zijn positieve "aanmoedigingen" voor jezelf,die je steeds dient te herhalen. Zo'n steeds herhaalde aanmoediging kan b.v. zijn: " ik voel me sterk van binnen en ga ..........doen" (.........= naar eigen keuze in te vullen). Dáárnaast,als je dat wilt,kun je lekker naar buiten gaan en inderdaad van de natuur/buitenlucht (als het weer het toelaat) gaan genieten. En ga,voor de afleiding,ook b.v. langs iemand die jij goed kent (b.v. een familielid of vrien{in} of kennis) die jouw hulp goed kan gebruiken op wát voor manier dan ook: dit laatste zal jouw eigenwaarde écht goed doen,d.w.z. te weten én te voelen dat je gewaarderd wordt en je hulp/aanwezigheid welkom is. Er zijn dus talloze manieren om aan deze winterdepressie te ontsnappen,maar het belangrijkste is/blijft: probeer rust binnenin jezelf te vinden,ga met één of meerdere vertrouwenspersonen praten en ga anderen opzoeken die misschien joúw hulp kunnen gebruiken,maar vooral: zoek zelf ook hulp,want een depressie is niet niks,voorál niet tijdens deze donkere winterdagen.

Hoe je van lezen en schrijven? Dan zijn er altijd sites waar je leuke dingen voor kunt doen.

Bronnen:
http://www.lekkerlezen.net/over-lekkerlezen.html

Kijk ook eens naar de dingen die je wel doet. Je doet best veel. Je vindt alleen dat je nog te veel tijd verkeerd benut en ook dat je te weinig sociale contacten hebt. Verwacht niet het onmogelijke van jezelf. Wat goed dat je ook nog sport 's avonds, daar hebben de meeste mensen geen eens het doorzettingsvermogen voor maar jij wel. Spreek met jezelf tijden af dat je wel achter de computer mag, en de tijd die anders moet benutten kan je invullen met dingen die je een trots gevoel geven. Geef jezelf ook de ruimte om gewoon mens te zijn. Een mens mag ook ontspannen.

Waarschijnlijk ben jij een jongen en ongeveer 20 jaar . Lees dan dit artikel: www.nrc.nl/digitaleeditie/NH/20101124___/1_004/article1.html

Ieder mens kent het gevoel van leegte denk ik: De meeste mensen vullen het op door zich achter hun werk te verstoppen,en zich daar helemaal op te storten.. Jongeren vaak met uitgaan (drinken)enz Het leven heeft een doel nodig,weten wie je bent en waar je vandaan komt.WIE BEN IK... Ik geloof dat je geschapen bent,en dat God wil dat we hem zoeken en hem leren kennen. Dat lege gevoel dat is het gemis van je schepper in mijn ogen.Dat gevoel is er voor om je zoekend te maken,naar de oorsprong van het leven. de veroorzaker van dit leven.. Dat gevoel zal weer gevuld zijn bij het vinden van je schepper... Jezus noemt zich de weg de waarheid en het leven. Jezus zegt de weg,hij zegt dat ie de weg tot God is Jezus zegt dat ie de waarheid is,de waarheid die we allemaal willen weten.. En het eeuwige leven .. Ik geloof dat dit het antwoord is op jou vraag: Onze Heer Jezus koning van hemel een aarde..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100