Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Klopt het dat angststoornissen genetisch zijn bepaald?

angsten

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dat hangt er van af over wat voor soort angst je spreekt. Als een moeder een kind de angst voor spinnen of water bijbrengt, is de kans groot dat het kind daar later ook bang voor is. hetzelfde geldt als een vader een kind in het donker angstig maakt. Voor veel mensen die in een depressie geraken omdat ze geen eigenwaarde hebben en/of niet weten wie ze eigenlijk zijn, is angst vaak de drijfveer. In mijn schoonfamilie hebben een aantal mensen daar erg veel last van en ik ben van mening dat dit genetisch (erfelijk) bepaald is. Soms straalt de angst hun ogen uit. (angstige blik).

Volgens bepaalde wetenschappers wel: http://gezondheidsnet.rnews.be/medisch/nieuws/2524/angststoornissen-zijn-genetisch-bepaald De angst voor spinnen bij vrouwen is ook genetisch bepaald! http://www.hbvl.be/nieuws/wetenschap/aid858738/vrouwelijke-angst-voor-spinnen-is-genetisch-bepaald.aspx

Nee dat klopt niet. Angst is wel aangeboren. Het houdt de mensheid in leven. Het waarschuwt als er gevaar is en jij moet ingrijpen. Bij een angststoornis is je systeem overprikkeld geraakt. Het waarschuwt dan ook op momenten dat het helemaal niet nodig is. Een angststoornis is goed te overwinnen. De basis is gericht op de angst uit te dagen. Als je tips nodig hebt, dan hoor ik het wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100