Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

is gek worden van je gedachtes normaal?

Ik ken namelijk iemand die last heeft van zijn eigen gedachtes. Het is nooit stil in zijn hoofd... is dat normaal dat hij soms denkt was het maar stil in me hoofd of is dit iets van een stoornis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je hersenen werken 24/7. Het zal dus nooit stil zijn in je hoofd. Dat is normaal. Als je er last van hebt is dat niet normaal. Maar er last van hebben is een subjectief begrip. Mogelijk kan hij in gesprek met iemand vertellen waar de last zit.

denken is vrijwel normaal iemand die continu druk is in zijn hoofd met gedachten kan vrijwel normaal zijn, maar wanneer die continue gedachten hem belemmeren in zijn dagenlijkse leven kan hij overgevoelig zijn. heeft hij het gevoel dat hij vast loopt in zijn leven in zijn werk ect... speelt angst somberheid mee? dan kunnen er wel meerdere dingen meespelen? een burn out? depressie? overspannen? of een angststoornis? als dit herkenbare patronen zijn vanuit zijn jeugd dan en zijn deze ernstig? Dan kan dit wel een onderliggende stoornis zijn. prikkelgevoeligheid komt in nl veel voor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100