Is het normaal als je soms een kleine zwarte stip ziet?

Ik heb heel soms last van een heel klein zwarte stip in mijn zicht. Het stip verdwijnt ook heel snel na dat ik het opmerk (binnen 1 of 2 seconden, misschien sneller). En het gebeurt tot nu toe alleen als ik weg kijk en zoals ik al zei het gebeurt soms, dus lang niet altijd.

Dit was me nooit eerder opgevallen voor afgelopen maandag. Ik ben nog niet naar de huisarts gegaan omdat ik haar niet wil lastig vallen voor iets wat misschien dood normaal is.

Maar nu vraag ik me af of dit een normaal verschijnsel is dat mij nooit was opgevallen, of moet ik toch maar even naar de huisarts/oog dokter gaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

zou mouches volantes kunnen zijn. troebelingen in de oogbol, is niet gevaarlijk schijnbaar, er hoeft ook niets aan gedaan te worden, maar bij ernstige vorm schijnt dat wel te kunnen.

Bronnen:
https://www.gezondheidsplein.nl/aandoening...

Dat heeft vaak met vermoeidheid te maken..

Bronnen:
https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aando...

Dit is waarschijnlijk een 'floater', oftewel een drijvend deeltje in je glasvocht. Is niet iets bijzonders of schadelijks, maar het kan hinderlijk worden als je er meer op zal gaan letten. Er kan wel iets aan gedaan worden maar dat moet je overleggen met de optometrist of oogarts voor de mogelijkheden. Mouches voulantes is wel een iets extremere vorm. Dit kan ook wel vaak samen gaan met lichtflitsen in je gezichtsveld. Dus ik denk dat het gewoon een onschadelijke floater is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100