Is het beter voor de ogen om dicht te blijven kijken of af te wisselen tussen dicht en ver?

Is het beter om in je boeken te blijven kijken of continu af te wisselen tussen het kijken naar je boeken en het kijken naar buiten?

Weet jij het antwoord?

/2500

niet continu maar regelmatig afwisselen tussen dichtbij kijken en veraf zien is inderdaad goed voor de optiek. zo blijven de oogspieren- en zenuwen getraind.

Er zijn oefeningen voor om je ogen te ontspannen. Het is goed om behalve steeds gefocust in de boeken te kijken af en toe in de verte te kijken of te turen . Waar het eigenlijk om gaat is inderdaad afwisseling maar daarnaast minstens zo belangrijk : ontspanning... Dus zeker afwisseling tussen dichtbij en veraf , maar ook af en toe een tijdje beide ogen gewoon dicht doen en houden. Dat geeft je ogen ontspanning , je oogspieren. Ook mensen , wie niet , die grote delen van de dag voor de computer zitten, hebben hier baat bij. Bijgaande link geeft meerdere oefeningen , als je nog meer zou willen doen. >>Enkele oefeningen om uw ogen te ontspannen kunnen de nadelige effecten aanzienlijk terugbrengen. Ze nemen maar enkele minuten in beslag, u kunt ze overal en op elk moment doen en ze zorgen dat u geconcentreerder achter uw beeldscherm kunt werken. Probeer ze eens uit! Hieronder vindt u enkele methoden waarmee u uw ogen kunt ontspannen:<< http://www.zeiss.nl/vision-care/nl_nl/better-vision/inzicht-in-zien/gezondheid-en-voorkomen/een-training-voor-de-ogen.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100