Ik wordt bijziendheid door gaming, zijn er andere middelen tegen dan een bril?

Tegenwoordig zie ik minder goed veraf, het beeld is dan waziger. Ik denk dat dit vooral door het gamen komt, ik neem nogal veel tijd door achter het scherm en aangezien dat geen vanmijn ouders bijziend is denk ik dat dit een van de oorzaken kan zijn.

Zijn er simpele tips om dit te stoppen, maar dat ik nog wel kan gamen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er bestaan speciale gamingbrillen. De ogen van gamers worden soms zwaar op de proef gesteld. Uren besteden ze achter computer- en televisieschermen, en naast vermoeid kunnen de ogen ook beschadigd geraken. Gunnar tracht de nodige bescherming te bieden via een reeks brillen met speciale lenzen, die ervoor zorgen dat de ogen minder belast worden.

Bronnen:
http://pc.4gamers.be/wedstrijden/164/Win-e...

Minder tijd achter de computer doorbrengen. Jouw oogspieren zijn zo hard aan het werk, dat ze 'denken' dat ze constant moeten accommoderen, terwijl ze juist op standje 'oneindig' moeten gaan staan om op afstand scherp te zien. Dat gaan ze vanzelf weer beter doen als je minder achter het scherm zit. Wat je ook kunt doen, is zo'n tooltje installeren op je computer wat je waarschuwt als je te lang achter het scherm zit. Maar ik schat dat dat voor echte gamers niet werkt, want waarschijnlijk ben je niet van plan om te verliezen omdat jouw computer tegen je zegt dat je te lang bezig bent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100