Welke buikspieroefeningen zijn goed voor een strak buikje?

Ik ben een vrouw, en ik zou weleens willen beginnen aan buikspieroefeningen, niet voor een hele six-pack, maar voor een wat straker buikje. Ik ben opzich niet zo heel dik(al zeg ik het zelf) dus na een tijdje zou je het eigelijk wel al moeten zien. Ik wil geen apparaten gebruiken en de oefeningen gewoon thuis doen. Daarbuiten ben ik natuurlijk ook nog aan het hardlopen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn zeer veel buikspieroefeningen op het internet te vinden, op sites als Youtube. Ik heb er hier een paar voor je opgezocht: http://matchstickmolly.com/post/12473375828/the-abs-have-it-one-of-the-biggest-motivations http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PfqQH9xjcN8 http://www.fitsugar.com/Best-Ab-Videos-From-FitSugar-20802190 http://justwanttobehealthyandfit.tumblr.com/post/13823419316 http://www.youtube.com/watch?v=0ueDpXC_Wao http://www.optimaalsporten.nl/thuis-fitness/buikspieroefeningen-voor-thuis.asp Toegevoegd na 1 minuut: Er zijn er nog veel meer te vinden, maar zo kom je al een heel eind. Wat het allerbelangrijkste is: neem voldoende rust! Ga niet elke dag buikspieroefeningen doen, maar hou telkens een rustdag of 2 tussen de oefeningen. In de rustperiode herstellen je spieren, en zo is het effectiever. Toegevoegd na 2 minuten: Wissel ook de oefeningen af. Doe bijvoorbeeld de maandag 10 minuten een bepaalde oefeningen, daarna een rustdag, en dan de woensdag kies je een andere oefening. Als je dit combineert met je hardlopen en eventueel wat andere oefeningen + gezond en gevarieerd eten, heb je zo een strak buikje.

Plat op je rug liggen... je handen onder je hoofd en dan met je bovenlichaam omhoog komen, zo,n 20x achter elkaar. Als ik dat doe elke ochtend, dan merk ik heel snel resultaat. Je kunt ook je benen omhoogbrengen . Ik doe het liever in bed dan op de grond, want op de grond krijg ik op een gegeven moment last van mn rug, dus kan te hard zijn.

Een platte buik krijg je niet van oefeningen Je krijgt er dikkere spieren van. Ga naar youtube en google maar eens op 'scoobydoo fitness'

Om af te vallen in het buikgebied zijn er twee factoren die hierbij goed helpen. Allereerst is er het diëten. Door combinatie van verschillende soorten voeding kan er veel gewicht verloren gaan en dit zal ook resulteren in gewichtsverlies is het gebied van de buik. Daarnaast is het ook belangrijk dat er veel gesport wordt. Hierbij is het belangrijk dat er veel krachttraining gedaan wordt en dat deze specifiek gericht wordt op het gebied rond de buik.

Bronnen:
http://www.over-gewicht.com/afvallen-buik

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100