Is er een nachtbril die de 'glare' van koplampen vermindert (zie afbeelding)?

Heb hier vrij veel last van tijdens het autorijden in het donker.

Toegevoegd na 27 minuten:
Het beeld is niet realistisch. Maar is meer bedoeld om aan te geven wat ik bedoel met 'glare'.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als jij een dergelijk beeld ziet door jou voorruit denk ik dat het schoonmaken van de raam al een positief effect zal hebben. De verspreiding van licht op een dergelijke wijze komt vaak door een minuscule vetlaag op de ruit (zowel binnen als buiten). Toegevoegd na 15 minuten: Jou aanvulling maakt het voor mij niet duidelijker. Het enigste wat ik dan kan bedenken is: 1 Jij bij nadering van het voertuig daadwerkelijk naar het voertuig blijft kijken, hierdoor wordt je, ondanks dat het gedimd groot licht is, lichtelijk verblind. Advies is dan kijk naar de rechterzijde van de weg in de verte, hierdoor zal ook de verbinding afnemen. 2 Jij een vorm van nachtblindheid hebt en de pupil zich niet snel genoeg kan aanpassen, of dit op één of andere manier te verhelpen is met een bril is afhankelijk van de mate van.. Een bezoek aan de opticien is dan het antwoord.

Een schone autoruit is inderdaad een eerste vereiste om snachts niet verblind te worden. Daarnaast geeft het speciale nachtbrillen met gele lenzen die de grote licht-donker verhoudingen wat wegnemen. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd. Maar ze schijnen echt te werken.

Bronnen:
http://voordeeloptiek.nl/index.php?item=na...

Jazeker, daar zijn speciale brillen voor met gele glazen. Ik hen er een en heb daar veel plezier van.

Inderdaad, een bril met gele glazen. Ik heb ze zelf ook en het felle licht van tegenliggende auto's word zachter. Even langs de opticiën, zelf heb ik er veel baat bij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100