Zijn nu mijn ogen slecht of is dit normaal?

Als ik de eerste school les heb gehad zie ik na de les best wazig, alleen van mensen die wat verder staan, mensen die om me heen staan zie ik wel scherp. Ik zit niet te dicht bij mijn boek of waar ik op schrijf. Juist ver weg. Ik heb wel migraine accompagnee. Weet niet of het er mee te maken heeft of dat mijn ogen wat slechter zijn of juist dta het geen kwaad kan. Iemand idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Normaal is het zeker niet, je kunt het beste je ogen laten meten bij de opticiën.

Ik denk dat je een bril moet, laat ze even testen

ik had hetzelde behalve de migraine toen deed ik voor de zekerheid een oogtest en wat bleek ik heb nu een bril :)

Je hebt waarschijnlijk geen bril nodig maar spant je ogen te lang in (op dezelfde afstand) Wat je daaraan kan doen is regelmatig ver weg (verder dan 5 meter) kijken. Dus als je bijv. een boek leest dan kijk je na iedere halve bladzijde even ver weg dan moeten je lenzen van stand veranderen en dat geeft vaak de ontspanning die je nodig hebt. Ga desnoods naar een optoloog voor je besluit naar een opticien te gaan voor een bril. Een bril is de laatste oplossing die je wilt!

Je hoort niet wazig te zien na een dagje les. Het feit dat je migraine krijgt, kan daarmee te maken hebben. De beste manier om je probleem aan te pakken, is naar de oogarts gaan (dus niet de opticien). Het is de oogarts die moet nagaan wat er precies met je ogen aan de hand is. Ingeval het enkel een "eenvoudig" oogprobleem betreft, zal de oogarts je doorsturen naar de opticien om een bril aan te meten. Indien je een bril nodig hebt, kan je er trouwens ook voor kiezen om lenzen te dragen. Dit probleem hoor je niet onaangeroerd te laten, maak een afspraak bij een oogarts of laat je door je huisarts doorverwijzen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100