kan posttraumatisch militairstress syndroom blindheid veroorzaken?

vriend denkt blind te worden,waarschijnlijk door post traumatisch militair stress syndroom, is dit mogelijk of ligt deze snel verlopende blindheid in een ander gebied?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik wist dat er wat gevallen van bekend zijn en onderstaand onderzoek gaat daar ook inderdaad over. Mocht je geinteresseerd zijn kan ik het je eventueel toemailen als je er zelf niet bij kan. Maar er zijn natuurlijk veel mogelijkheden. Ik zou je vriend in ieder geval even naar een militair arts sturen, die zijn daar wat meer ervaren in dan een standaard huisarts gok ik.

Bronnen:
Post-traumatic stress disorder and vision...

Ja dat kan en tegelijkertijd kan het niet. Het PTSS zorgt voor ernstige ontregeling van de hersenen en de processen daarin verlopen. In het geval van blindheid door PTSS zal het oog normaal functioneren, de oogzenuw die de informatie van het oog naar de hersenen transporteert zal ook nog goed werken. Vervolgens komt het signaal in de visuele cortex terecht, het hersengebied waar het signaal uit de ogen tot een beeld wordt gemaakt. Echter door PTSS zal dit aangemaakte beeld niet meer doorgestuurd kunnen worden naar een ander gedeelte van de hersenen die verantwoordelijk zijn voor het bewustworden van beelden. De PTSS maakt als het ware een soort van blokkade tussen deze twee communicerende hersengebieden. Doordat je je de beelden niet meer bewust kan worden, is de ervaring dat je blind bent, ondanks dat de ogen en visuele cortex goed functioneren. Oftewel je bent blind en toch ben je het niet. Naar de precieze effecten van PTSS op het visuele vermogen wordt nog onderzoek gedaan en verschillende wetenschappers zijn het nog niet met elkaar eens over hoe deze blokkade precies werkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100