ik ben verkouden nu snuit ik mijn neus! kijk in de spiegel tijden het snuiten en zie luchtbelletjes boven me oog uitkomen? is dit normaal???

Weet jij het antwoord?

/2500

Enigzins, je neus en traan holtes zijn met elkaar verbonden. Je hebt bijv mensen die hun geld verdienen met het 'truukje' dat ze melk/water opzuigen met hun neus en dat er weer uit spuiten bij hun ogen. Je hoeft je niet veel zorgen te maken, tenzij je snot ook daar omhoog komt, je wilt natuurlijk niet dat het verstopt raakt.

Ja, dat komt omdat je traankliertjes bij je ogen zitten en die zijn weer via de traanzakjes verbonden met je neusholte. Als je snuit knijp je een beetje je neus dicht en kan er lucht via de traankliertjes ontsnappen. Overigens is het niet goed om te snuiten omdat je de bacterien/virussen in de verschillende holtes in je hoofd drukt en je dus andere ontstekingen kan oplopen, zoals voorhoofd- bijholte of neusontsteking kan oplopen. Je neus ophalen (en uitspugen) ziet er vies uit, maar is veel beter. Toegevoegd na 50 seconden: http://www.adviesallergie.nl/snuiten.html Toegevoegd na 10 minuten: Excuus, met neusontsteking bedoelde ik oorontsteking hehe.

Bronnen:
http://www.gezondheidsnet.nl/de-mexicaanse...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100