Werkt de oogarts in een ziekenhuis en kan je daar zonder verwijzing naartoe?

Gister ben ik bij een opticien geweest, mijn ogen gaan achteruit (ben 44 jaar). Ik knijp steeds vaker om dingen te kunnen lezen. Niet alleen van dichtbij (boek) maar ook iets verder weg, n paar meter, worden dingen moeilijj leesbaar.
Bij de oogmeting bleek dat mn linkeroog geen correctie nodig heeft (bij 0 zie ik het best) maar het is niet scherp. Iemand een idee wat er aan de hand kan zijn? Een bezoekje aan de oogarts maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

nee, je moet echt doorverwezen worden door de dokter.

Het kan een cilinderafwijking zijn. Vreemd dat de opticiën dat niet heeft onderzocht. Voordat je naar een oogarts gaat, kun je beter even langs een vakopticiën gaan. Niet bij Hans Anders of Pearl, maar een echte!! Wat jij hebt, heb ik ook. Ik ben bijziend met cilinderafwijking, d.w.z. dat ik veraf niet goed zie en heb daar dus een bril voor. Maar sinds kort kan ik ook niet meer zo goed lezen. Nu moet ik dus een leesbril mét correctie voor cilinder. Dat zorgt er dus voor dat je niet meer 'wazig' ziet.

Je heb daar een verwijzing voor nodig maar die kan je waarschijnlijk krijgen als je gewoon de dokter belt, Succes!

In België kan je gewoon een afspraak maken met een oogarts in het ziekenhuis. Daar heb je geen verwijzing voor nodig. Wat er aan de hand is zal de oogarts moeten uitmaken. Waarschijnlijk heb je een bril of ooglenzen nodig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100