ik zie amoeben, is dat normaal?

als ik op een zonnige dag naar de blauwe lucht kijk, zie ik niet 100% de blauwe lucht, maar ook wat kleine wazige donkere vlekjes.
door een beetje met mijn ogen te bewegen merk ik dat deze vlekjes op mijn ogen liggen, in het oogvocht.
als ik dan heel goed kijk (focus), herken ik hierin amoeben zoals ze te zien zijn door een microscoop.
de vraag is dus, is dat normaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ja, dat zijn mouches volantes, en komt veel voor. http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/42534-mouches-volantes-zwarte-vlekjes-en-draadjes-voor-je-ogen.html

Nee dat zijn geen amoeben, het is een beetje troebel geworden oogvocht, volgens mij niets ernstigs

Als je echt amoeben ziet dan ging ik het naar het journaal toe om dit wereldkundig te maken, je zou dan flink geld kunnen verdienen. Maar even serieus: wat jij ziet zijn verontreinigingen in het oogvocht en die zien er bijna uit als amoeben of als spinnewebben etc. Zie verder www.oogartsen.nl

Amoeben wordt o.a. binnen gebracht door besmet voedsel. Vaak kun je dat oplopen in het buitenland. Ben er behoorlijk ziek van geworden. Het is een piepklein beestje dat je zelf nooit kan zien.

Bedoel je niet van die hele piepkleine doorzichtige balletjes? Dat krijg je volgens mij toch alleen bij duizeligheid?

dat is normaal zolang het je zicht niet belemmert. Idd als al aangegeven mouches volantes of floaters genoemd. Er valt verder weinig aan te doen. Mocht het plotseling zijn opgekomen of ernstiger geworden zijn even laten nakijken door oogarts.

Deze mouches volantes kunnen alleen worden weggehaald bij uitzuiging uit het oogvocht. Mocht je er erg veel last van hebben in je dagelijkse normale leven, dan is het raadzaam om naar een oogarts te gaan. Het kan (hoeft niet) een voorbode zijn van ernstiger oogmankement.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100