Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wordt acne erger als je net begonnen bent met treclinax gel (tretinoine en clindamycine)?

Ik ben net begonnen met TRECLINAX te gebruiken omdat ik acne heb op mijn wangen. Ik ben bang dat het erger wordt, ik moet veel reizen deze zomer en wil niet dat ik niet meer naar buiten durf te gaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat kan. Sommige mensen kunnen eerst hun acne zien verslechteren. De puistjes kunnen dan erger worden en tevens kan je een droge huid krijgen. Meestal zal deze bijwerking ophouden na enkele weken nadat je bent begonnen met smeren. Niet iedereen zal in aanmerking komen voor Treclinac. Wellicht ben je allergisch voor een ingrediënt in Treclinac. Dan dien je Treclinac dus niet te gebruiken om te voorkomen dat je ernstige bijwerkingen krijgt. Ook dien je geen Treclinac te gebruiken als je zwanger bent, borstvoeding geeft of de ziekte van Crohn hebt. Als je twijfelt, kun je het beste een afspraak te maken met je huisarts.

Bronnen:
https://puistenverwijderen.nl/treclinac-er...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100