Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wanneer kan ik het best een magnesium pil innemen tegen kramp?

Ik heb enorme last van kramp in de kuit tijdens voetbal. Wanneer kan ik de pil het best innemen voor dat ik zaterdagmiddag ga voetballen? Vrijdagavond of beter de ochtend het voetballen?

Alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Mijn antwoord gaat ervan uit dat de vraag niet over een door een arts voorgeschreven medicijn gaat, maar dat jij het hebt over een magnesiumsupplement. In de bijsluiter van zo'n supplement staat dat het is aanbevolen om voor het slapen gaan één dosering met water in te nemen en de volgende dag hooguit nog twee keer één dosering te nemen. Eventueel kan je dat nog een paar dagen vervolgen met één onderhoudsdosering per dag. Dat geschiedt bij voorkeur na een maaltijd. Neem altijd contact op met jouw huisarts als je vermoed een medisch probleem te hebben! De samensteller, producent en leverancier van het supplement kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100