Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Heeft het zin om tijdens een antibiotica kuur al iets als b.v Yakult te nemen?

Antibiotica dood de goede en slechte bacteriën. Dus denk ik dat het geen zin heeft om b.v Yakult te drinken voordat de kuur is afgelopen.
Vind hier niks over,of ik lees eroverheen

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn deskundigen die de combinatie aanraden, dit met de reden dat de extra goede darmbacteriën mee helpen de infectie te bestrijden en dat deze bacteriën tegelijkertijd opnieuw aangevuld worden en de schade beperken aan het darmepitheel. Ook met het doel om de bijwerkingen van antibiotica, zoals diarree bijvoorbeeld, die u kan ondervinden, te verzachten. Toch is er discussie over dit onderwerp van gelijktijdig gebruikt. Het is belangrijk dat het probioticum verschillende stammen bevat en ook de juiste (dagelijkse) dosis moet hiervoor bepaald worden. Het kan daarom absoluut geen kwaad om tijdens een antibioticakuur een pre- en probioticum te gebruiken. Alleen is het moeilijk om in deze situatie een dosering te bepalen. Daarom verwijzen we liever naar uw behandelende arts of therapeut voor deskundig advies indien u reeds wenst te starten met een pro- en prebioticum tijdens een antibioticakuur. Alle deskundigen zijn het wél erover eens dat na elke antibioticakuur enkele weken tot, in sommige gevallen, zelfs maanden, een probioticakuur geadviseerd dient te worden. Dit om herinfectie en blijvende verandering in de darmflora te voorkomen.

Bronnen:
https://www.theherborist.be/nl/faq/mag-ik-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100