Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan het kwaad als je teveel hoestdrank neemt?

Omdat ik 3 dagen achterelkaar mezelf aan het kapot hoesten was, vondt mijn vader het een goed idee om mij 20ml te laten drinken in plaats van 10ml.

Ik ben 14
Hoest drank is 'Bisolvon bij vastzittende hoest door taai slijm'
Het bevat ook broomhexinehydrochloride.

Ga ik de pijp uit?

Weet jij het antwoord?

/2500

De pijp ga je niet uit,neem contact op met je arts... Je, kan wel bijwerkingen krijgen: Behalve het gewenste effect kan dit medicijn bijwerkingen geven. De belangrijkste bijwerkingen zijn de volgende: Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen) Maagklachten, misselijkheid, braken, diarree en pijn in de bovenbuik Zweten Duizeligheid en hoofdpijn Overgevoeligheid voor dit middel. Dit merkt u aan huiduitslag, jeuk en galbulten. Ernstige benauwdheid Neem contact op met uw apotheker of arts als u te veel last heeft van deze of andere bijwerkingen waar u zich zorgen over maakt.

Bronnen:
https://www.apotheek.nl/medicijnen/broomhe...

Volgens de bijsluiter, die bij deze hoestdrank wordt geleverd, is het niet waarschijnlijk dat er symptomen zullen optreden als je een keer te veel van dit geneesmiddel neemt. Maar mocht dat wel zo zijn, dan moet je contact opnemen met je huisarts.

Bronnen:
https://www.deonlinedrogist.nl/meer_info/b...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100