Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Zijn oorduppels van Oteel goed om te gebruiken voor het oor uitgespoten wordt?

als een oor uitgespoten wordt raden ze o.a. aan om eerst een paar dagen met slaolie te druppelen, maar zijn deze druppels (Oteel) ook geschikt?
Ik krijg de indruk dat het meer een pijnstiller is.

Toegevoegd na 9 minuten:
ik bedoel uiteraard oordRuppels in mijn vraag....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb totaal geen kaas gegeten van homeopatische producten, dus waar oteel voor gebruikt wordt kan ik u niet vertellen. Voor het uitspuiten van het oor is het met name van belang, dat de prop oorsmeer zachter gemaakt wordt. Wat hiervoor gebruikt wordt is eigenlijk minder van belang. Ik zie in de bijsluiter, dat een van de hulpstoffen van oteel water is. Regelmatig water in het oor spuiten maakt zo'n prop oorsmeer zeker ook wel week. In die zin: ja hoor het is geschikt. Maar even ter overweging: ik zie, dat die oteel 10,88 euro kost voor 10 fiooltjes van 0,45ml. Dit is 2417,78 euro per liter. Een liter slaolie bij de Albert Heijn kost u 1,59 euro. Slaolie is overigens nog effectiever ook dan water.

Bronnen:
http://db.cbg-meb.nl/Bijsluiters/h91615.pdf
http://webwinkel.ah.nl/product/AH/129601/A...
http://www.gezondheid-aanbiedingen.nl/Webw...

Het is niet nodig om vooraf met dit middel aan de slag te gaan, slaolie voldoet ook. Maar zelfs zonder deze middelen zal het uitspuiten over het algemeen goed verlopen. Ga nooit en te nimmer zelf je oren uitspuiten! http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/115751-oren-uitspuiten.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100